Kumluca’da bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında 8. Halk koşusu yapıldı.
Kumluca’da bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen 8. Halk Koşusu’na Kumluca’nın yanı sıra Isparta, Burdur, Muğla, Alanya, Kemer, Kaş, Demre, Elmalı, Finike ve Gazipaşa’dan sporcular katıldı. Kumluca Belediyesinin organizesiyle bu yıl “Gençler engel tanımaz” sloganıyla 8’incisi düzenlenen halk koşusuna, 5 yaşından 61 yaşına ve engelli özel sporcular olmak üzere, 14 kategoride yaklaşık 2 bin 470 sporcu katıldı.
Halk koşusu sırasında emniyet ve sağlık ekipleri tedbir alırken, koşuda sorun yaşayan sporculara sağlık ekipleri ve görevliler tarafından müdahale edildi. Koşu sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli ödüller verildi. Ödül törenine Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Erol Koca, daire amirleri ve sporseverler katıldı.
Kumluca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen halk koşusuna katıldığını ifade eden Sefer Pakyürek son iki yıldır yarışmalarda ikinci olduğunu, bu yıl ise birinci olarak altın kazandığını belirtti. Gelecek yıllarda da yarışmalara katılmayı arzuladığını kaydeden Pakyürek, böyle bir organizasyon hazırladığı için Kumluca Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Yarışmalar sonunda küçükler kategorisi erkekler 1500 metrede Atakan Dağıstan, kızlar 1200 metrede Rahime Aktaş, yıldızlar kategorisi erkekler 3 bin metrede Sefer Pakyürek, kızlar 2 bin metrede Hatice Yağmur Gemici, gençler kategorisi erkekler 5 bin metrede Ahmet Camuş, gençler kategorisi kızlar 3 bin metrede Sema Yılmaz, büyük erkekler (19-30 yaş) 5 bin metrede Süleyman Burkan, büyük erkekler (31-44 yaş) 5 bin metrede Ali Gözükara, büyük erkekler (45-54 yaş) 5 bin metre Abdullah Atak, büyük erkekler (55-60 yaş) İlyas Korkmaz, Ultra veteranlar (61 yaş üstü) Aşur Güzel, büyük bayanlar 5 bin metrede Zeynep Geyikçi, birinci oldu.