Ardahan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Arslangörür, Geçtiğimiz günlerde Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşanan insanlık dışı saldırı sonucu hayatını kaybeden Özgecan Aslan’a bu sonu reva gören canileri şiddetle kınıyoruz dedi.
Nesrin Arslangörür yaptığı açıklamada, Kadın cinayetleri günümüzde artarak devam etmekte ve bunu önlemek için hiçbir yaptırım uygulanmadığını söyledi. Arslangörür, ’’Erkek egemen sistem içerisinde kadınların yaşam hakları kısıtlanmaktadır.Mecliste ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu’nda bile sadece erkek vekiller konuşmakta, yaptıkları önerilerle kadınları aşağılanmaya devam etmektedirler.Kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil olarak önlem alınması gerekmektedir.
Gerçek sorunun çözümünün toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı bakış açısının değiştirilmesidir.Bu olumsuz bakış açısı değişmedikçe bu olayların yaşanmaması mümkün olmayacaktır.Aile içinde kadın ve erkeğe biçilmiş kalıplarla ve kadını birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocuklar, yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli olmaktadırlar. Bu kısır döngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç bulunmaktadır. Ülkemizde yaşanan kadın katliamlarının son bulması, yeni Özgecan’ların katledilmemesi için herkesi mücadeleye çağırıyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.’’ şeklinde konuştu.