SAMSUN ATATÜRK ANITI'NA SALDIRI

Samsun'da 3 Şubat Perşembe günü sabaha karşı lüks cip ile Atatürk Anıtı'na gelen 2 kişi, anıta urgan bağlayıp yıkmaya teşebbüs etmiş, başarılı olamayınca yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçmıştı. Samsun polisi önce aracın plakasını, ardından da şahısları tespit etmiş, akraba oldukları öğrenilen Celali Rahman Fidan(39) ve Batuhan Fidan(25) yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüpheliler olaydan bir gün sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

odatv_image_71__c5263f804a9f42.jpg

SAMSUN ATATÜRK ANITI'NA SALDIRI DAVASINDA KARAR

Celali Rahman Fidan (39) ve Batuhan Fidan (25) hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame tanzim edildi ve Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Başsavcılık iki şüpheli hakkında 5816 sayılı “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun”un 1/2 ve 2/1. maddeleri gereği ceza tayinlerinin alt sınırdan uzaklaştırılarak 1 yıldan 7,5 yıla kadar ve Türk Ceza Kanunu'nun 152/1.a, 35, 37, 44, 53, 54 ve 63. maddeleri gereği “Kamu malına zarar verme” suçlarından da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıp, mala zarar verme teşebbüs aşamasında kaldığından dolayı da ilgili indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.

Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün saat 14.30'da başlayan davanın ikinci ve son duruşmasına Celali Rahman Fidan Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevinden, Batuhan Fidan ise Sungurlu T Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Batuhan Fidan "Suçlamaları reddediyorum. Gerçekten böyle bir olaydan dolayı pişmanım. Celali Rahman Fidan abi beni aradı. Gece 03.00'te geldi. Ağabeyinin dükkanına gittik ve kahve içtik. Anıtta fotoğraf çektireceğiz sandım. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Celali Rahman Fidan ise "Normalde bu işi yapacak biri değilim. Ben namusum ve şerefim için yemin ederim Atatürk ile ilgili gerek sosyal medyada gerek tanıdıklar ile yazışmalarımda en ufak bir yazım yoktur. Benim yeğenim Batuhan Fidan uyuşturucu kullandı. Ben uyuşturucu içen biri değilim. Bana söz verdi. Ben bunu cezadan kurtulmak istiyorsam Allah belamı versin. Alah'ım kimseye yaşatmasın. Pişmanım. Yemin ederim pişmanım. Cezadan kurtulmak için söylüyorsam namerdim. Pişmanım. Cezaevine konulunca 2 gün sonra duygularım yerine geldi. Ben 3 gün ne yaşadığımı bilmiyorum" diye konuştu.

CELALİ RAHMAN VE BATUHAN FİDAN'A 5 YIL 22 AY HAPİS 

Mahkeme, her iki sanığın da "Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret ve mala zarar verme" suçlarından 5 yıl 22'şer gün hapis cezasına çarptırarak tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.