Samsun Yol-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı İbrahim Uzun, gerçekleşen 11'inci Olağan Genel Kurulu'nda güven tazeleyerek 5'inci kez başkan seçildi.


TÜM DELEGELERİN OYUNU ALDI

İlkadım İlçesi'ndeki Yağız Spor Kompleksi'nde TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar'ın katılımı ile yapılan Yol-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanlığı'nın 11'inci Olağan Genel Kurulu, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Genel kurulda, emekli olan Şube Genel Sekreteri Zafer Güngör'e hizmetlerinden dolayı YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar tarafından plaket verildi. Seçimler de ise tüm delegelerin oyunu alan mevcut Başkan İbrahim Uzun yeniden göreve seçildi.

samsun yol-iş 2nolu sendika genel kurulu1.JPG

samsun yol-iş 2nolu sendika genel kurulu-ibrahim uzun.JPG

'BERABERLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ'

Genel Kurulda konuşma yapan Yol-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı İbrahim Uzun, birlik ve beraberlik mesajı vererek "Ben buralara kolay gelmedim. Beni hepiniz tanırsınız. Ben yalanı sevmem, konuşanı da sevmem. İnsanlar her gün iaşesi için, parası için çalışıp ekmek yiyor. Bu insanlara kim ekmek vermişse, kim yardım etmiş ise, onlar için onurunu ayaklar altına almamışsa ve sokakta adam gibi geziyorlarsa onlardan Allah razı olsun. Türkiye'de sadece işsizlik sorunu var. Oy almak için 'burada sorun var' diyorlar. Ben samimi insanım. Samimiyeti severim. Türkiye'yi görüyorsunuz. Sardılar etrafımızı, kimlerle komşu olduk ortada. Birlik beraberliğimizi kimse Allah'ın izni ile bozamaz. Bakın salonumuza Kürt, Türk, Laz ve Çerkez var ve buradadır. Hepsi burada, Ayyıldız’ın altındadır. Hepsi vatandadır. Ben katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

samsun yol-iş 2nolu sendika genel kurulu4.JPG

samsun yol-iş 2nolu sendika genel kurulu3.JPG

KÖY HİZMETLERİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Kapatılan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yeniden kurulması için çalışma yürüttüklerini söyleyen YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da genel kurulda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"Eskiden Köy Hizmetleri Müdürlüğü vardı. Onu kapattılar ve biz haksızlığa uğradık. Arkadaşlar hatırlayın Genel Müdürlük olan bir teşkilat kapatıldı ve cılız hale getirildik. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, köylere hizmet getirdiklerini söyledi. Doğrudur, ama Türkiye'de büyük bir kısım hizmet götüremiyor. 81 ilde sıkıntılar var. Biz sendika olarak ülkemize Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü yeniden kazandıracağız. Bunun ile ilgili görüşmelerimiz var. Çünkü 81 ilde insanlarımız mağdur. Yeri geldiği zaman diyorsun ki 'Köylü milletin efendisidir'. Biz köylümüzü unuttuk. Özel İdarenin bütçeleri zayıf. Hizmet yapmaya çalışıyor ama ödenek az seyrediyor" diye konuştu.

samsun yol-iş 2nolu sendika genel kurulu.JPG

samsun yol-iş 2nolu sendika genel kurulu2.JPG

YOĞUN KATILIM OLDU

Toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar, Yol-İş Genel Başkan Yardımcıları Bekir Avcı ile İsmet Tan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Uçarlı, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, ASKF Samsun Bölge Başkanı Şener Aydın, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, TFF Samsun İl Temsilcisi Hasan Özbulut, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak, TSYD Samsun Şube Başkanı Avni Demir, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, oda başkanları, sendika temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile davetliler katıldı.

samsun yol-iş 2nolu sendika genel kurulu5.JPG

samsun-yol-iş-2nolu-sendika-genel-kurulu6.jpg

YÖNETİMDEKİ İSİMLER

Kurulda şu isimler yönetime seçildi:

Şube Başkanı İbrahim Uzun, Şube Genel Sekreteri Ahmet Özdemir, Şube Mali Sekreteri Osman Öztürk, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Mustafa Karaca, Şube Eğitim Sekreteri Alaaddin Kalkan seçildi. Denetleme Kuruluna ise Ziya Kökden, Elem Ay, Osman Akdumay. Disiplin Kuruluna ise İhsan Üçtepe, Ahmet Decal, Fatih Bolat, Yaşar Şarkavuk ve Nurettin Zeytun seçildi. Üst kurul delegeliğine ise İbrahim Uzun, Rüştü Barış Öztürk, Mustafa Bilgen ve Sinan Duman isimleri yer aldı

Samsun Medya Grubu- Hakan AKGÜN