Samsunlular 19 Mayıs'ın 103'üncü yılı sebebiyle bu akşam düzenlenen Fener Alayı yürüyüşünde muhteşem görüntüler oluşturdu.

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Kılıç ile birlikte mülki ve askeri erkanın katıldığı Fener Alayı yürüyüşe vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

Samsun'da protokol üyeleri ile binlerce vatandaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen fener alayı yürüşüne katılarak, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen fener alayı yürüşü renkli görüntülere sahne oldu. Protokol üyeleri ve binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyerek, gurur ve heyecanı bir arada yaşadı.  

Pandemi nedeniyle iki yıldır toplu olarak kutlanamayan 19 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikle günler öncesinden başladı. Dün 1919 metrelik bayrakla yapılan yürüyüşün ardından bugün de  protokol üyeleri ve binlerce kişi bayram coşkusunu yaşamaya devam etti.

Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan ve heyecanını dile getiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "19 Mayıs'ın coşkusunu Samsunumuzda hep beraber yaşıyoruz. Şu anda binlerce vatandaşımızdan oluşan grubumuzla yürüyoruz. Bundan daha güzel bir mutluluk olmaz. Dün 1919 metrelik bayrağımızlşa yürüdük bugün de fener alayını gerçekleştiriyoruz. Yarın da Atakum sahilinde faaliyetlerimiz devam edecek. Çok güzel etkinliklere tanık olduk. Bayramı dolu dolu yaşıyoruz. Halkımızın coşkusunu görüyoruz. Pandemi nedeniyle 2 senedir hep birlikte kutlama yapamıyorduk. Bugün hemşerilerimizin katılımıyla muhteşem bir atmosfer yaşıyoruz. Tüm Samsunlu hemşerilerime şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Esra VURAL