Samsun'da Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi imar planına yapılan itirazların Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nda oy çokluğuyla ret edilmesi tepkilere neden oldu. İki mahalle muhtarı, konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu mahallerlerinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'ne gelen itirazlar, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşüldü. AK Parti üyeleri itirazların reddi, CHP, İYİ ve SP üyeleri ise kabul edilmesi için oy kullandı. MHP'li üyeler ise çekimser kaldı.

Mecliste mahalle sakinlerinden gelen itirazların ret edilmesi üzerine alınan karara Zeytinlik mahallesi muhtarı Aydın Kaya ve Kadıköy mahallesi muhtarı Muzaffer Yılmaz "Mahkemeye başvuracağız" diyerek tepki gösterdi. Toplantı öncesi, meclis binası önünde toplanan mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i bekledi. Zeytinlik ve Kadıköy mahallesi sakinleri, Demir'in toplantıya katılmaması üzerine bina dışındaki bekleyişlerini sürdürürken, muhtarlar Aydın Kaya ve Muzaffer Yılmaz ise meclis salonuna geçti.

DEMİRTAŞ BEKLETELİM TEKLİFİ YAPTI

Meclis oturumunda yapılan görüşmede, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm projesi imar planı ile ilgili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, itirazların ret edilmesini öngören kararın bekletilmesini teklif etti. 

ADALETLİ KARAR VERİLMELİ

Demirtaş, komisyon raporlarına göre 6 kat olarak planlanan Kentsel Dönüşüm Pojesi'nin, vatandaşları mağdur edeceğini belirterek, "Şu anda orada 7 bin küsür konut var. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre ticaret alanı dükkan 4 bin 500 civarında konut olacak. 2 bin 700 insana da kardeşim sen burada yaşayamazsın diyeceğiz. Kimi hangi gerekçeyle götüreceğiz. Adam seçerken nasıl seçeceğiz, ölçü ne olacak? Adaletli karar vermemiz lazım. Bence kararı bekletelim" dedi.

KOMİSYON RAPORLARI ONAYLANDI

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan'da Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu mahallelerinden gelen itirazların ret edilmesini öngören komisyon raporları ve alınacak imar planı kararını eleştirerek, üç mahallede vatandaşların Kentsel Dönüşüm projesi ile mağdur edileceklerini söyledi.  Demirtaş'ın 'Bekletelim' teklifi ve CHP Grubunun eleştirileri sonrası meclis başkanı Nihat Soğuk, komisyon raporlarını oylamaya sundu. Yapılan oylamada üç mahalleden gelen itirazların ret edilmesi kararı oy çokluğu ile alındı.

MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ

Karar sonrasında Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan Zeytinlik mahallesi muhtarı Aydın Kaya ve Kadıköy mahallesi muhtarı Muzaffer Yılmaz, mahkemeye başvurucaklarını kaydetti. Muhtar Aydın Kaya, "Yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Bu plana göre 2 bin 700 hak sahibi mağdur olacak. Bize 6 kat olarak uygulanacak olan bu Kentsel Dönümüş Projesi'nin iptali için mahkemeye başvuracağız" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.