Samsun'da Şehit Mete Yahşi Parkı'nda kaydıraktan düşüp başını beton zemine çarpan Ali Osman Bayındır adlı çocuğun ailesi Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtığı davayı kazandı. Mahkeme, Büyükşehir Belediyesi'ni 585 bin lira
tazminat ödemeye mahkum etti.

KUSUR DAVASI AÇTI

İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nda Şehit Mete Yahşi Parkı'nda 2019 yılında kaydıraktan düşen Ali Osman Bayındır'ın kafa tası kırılırken, sol kulağında ise işitme kaybı oluştu. Olay sonrası küçük çocuğun babası Sezer Bayındır, parkın bakımsız ve kaydırağında can güvenliğini tehdit ettiği gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi'ne 3. İdare Mahkemesi'ne başvurarak kusur davası açtı. 

DAVA 3 YIL SÜRDÜ

Açılan dava sonrası bilirkişi heyeti, kazanın olduğu Şehit Mete Yahşi Parkı'nda yaptığı inceleme sonucunda, Büyükşehir Belediyesi yüzde 80 oranında kusurlu buldu. Samsun 3. İdare Mahkemesi 3 yıl süren davada sonucunda, aileye 585 bin lira maddi tazminat ödenmesine karar verirken,
Büyükşehir Belediyesi yürütmeyi durdurma için başvurdu.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Mahkeme, Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusunu "Mahkeme kararının yürütülmesinin durdurulmasını gerektirir herhangi bir neden bulunmadığından, davalı idarenin yürütmenin durdurulması isteminin reddine oy birliği ile kesin olarak karar verildi" gerekçesiyle ret etti.

AİLE, İCRAYA VERDİ

Baba Sezer Bayındır, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açılamada, "Çocuğum başını beton zemine vurduğu için kafa tasında kırık, sol kulağında ise işitme kaybı oluştu. Bu nedenle parktan sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtım. Mahkeme 585 bin lira maddi tazminata hükmetti. Bu tazminat kararının sonrası İstinaf Mahkemesine itirazda bulunduk. Bölge İdare Mahkemesi kendi yetkisi kapsamında 585 bin lira maddi tazminata hükmetti. Ancak burada bizim çocuğumuzun hayatı karardı. Kaza olduğunda çocuğum 6.5 yaşındaydı. Şimdi 8 yaşında. Ve halen tedavisi sürüyor. Bu nedenle avukatlarımız aracılığı ile belediyeye karşı 840 bin 635 TL bedelle icra takibi başlattık. Şimdi İstinaf'tan gelecek kararı bekliyoruz" dedi.

Haydar ÖZTÜRK özel haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.