Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Tartışma Çıkartan Günde! Vatandaşa 4 kat Belediyeye 12 kat Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gerçekleştirdiği toplantıda, Atakum ilçesi Balaç mevkiinde tapusu belediyede olan alanın, imar planı değiştirilerek yapılaşma izni 12 kata çıkartıldı.

4.JPG

Dün yapılan toplantıda, söz konusu alana ait İmar ve Bayındırlık Çevre ve Sağlık Komisyonunun, 'Konut alanı kullanımına dönüştürülerek yapılaşma koşullarının yeniden düzenlenmesine ilişkin nazım ve imar planı değişikliği' raporu görüşüldü.

23.JPG

KOMİSYON RAPORU TARTIŞMA ÇIKARTTI

Atakum ilçesi Balaç mevkiinde yapılaşma izninin 4 kat olması ve komisyon raporu ile aynı bölgede bulunan belediyeye ait arazide ise konutlaşmanın 12 kata çıkartılacak olması, meclis oturumunda tartışmalara neden oldu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz, 12 kat yapılaşmaya karşı çıkarken, CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan'da, "Bu rapor ile vatandaşa 4 kat, belediyeye 12 kat yapılaşma izni veriliyor. Bu haksız rekabettir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yatay mimari demişti, siz inatla dikey mimari yapıyorsunuz." sözleri ile karara tepki gösterdi. Meclis oturumunda, belediyeye ait yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda yapılaşmanın 12 kata çıkartılmasına ilişkin komisyon raporu AK Parti ve MHP Grubunun kabul oyları ile onaylanırken, CHP Grup Başkanvekili Tekcan toplantının ardından Samsun Medya Grubuna açıklamalarda bulundu.

2.JPG

TEKCAN ELEŞTİRDİ

Tekcan, kabul edilen komisyon raporu ile vatandaşa 4 kat, belediyenin yerine ise 12 kat konutlaşma onayı verildiğini belirterek, şunları dile getirdi. "Bu uygulama ele verir talkını kendi yutar salkımı deyimine benzemektedir. Samsun Büyükşehir Belediyesi büyük bir maharet sergileyerek Atakum'un Balaç köyünde olan yaklaşık 20 bin metrekare yeri katakulli ile kendi uhdesine geçirdi. Tarım Meslek Lisesi alanını Kamalı'ya, Kamalı'da ki konut ve ticaret alanını yeşil alan görünen Balaç'a, Balaç'ta ki alanı da Tarım Meslek Lisesi alanına kaydırdı. Bermuda Şeytan üçgeni çizerek burayı kendi uhdesine geçirdi" dedi.

SATIŞ OLMAYINCA 12 KATA ÇIKARTTILAR

Belediyenin uhdesine geçen söz konusu alanın daha önceki imar planının 4 kat üzerine olduğunu hatırlatan Atila Tekcan, şunları dile getirdi. "Geçtiğimiz aylarda 60 milyon lira bedelle burayı satışa çıkarttılar. Satış talep görmeyince burayı cazip hale getirmek için bu sefer imar hakkını, yapı yoğunluğuna sebep verecek şekilde ve çevredeki emsallere uymayarak ben yaptım oldu anlayışı ile 12 kata çıkarttılar. Millete 4 kat, kendinize 12 kat verirseniz bu haksız rekabet olur. Bu hakkın yarısını vatandaş talep etseydi dilekçesi bile kabul edilmezdi. Kanunlar herkese eşit olmalıdır"

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABERLERİ İÇİN GÖZ ATIN.