Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şube Başkanı Tuluk, her yıl 16 Mayısı kapsayan hafta kutlanan 'Sosyal Güvenlik Haftası' için, "Kamusal sağlık ve sosyal güvenlik hakkını kazandığımızda, SGK emekçilerinin talepleri gerçekleştiğinde, tüm emekçilerle birlikte sendikamız da SGK haftasını kutlayacak" dedi.

Sosyal Güvenlik Haftasını kutlama değil bir mücadele haftası olarak gördüklerini belirten Yılmaz Tuluk, SGK çalışanlarının 2012 yılından bu yana döner sermaye, ikramiye ve fazla mesai ücretlerinin gasp edildiğini kaydetti. BES Samsun Şube Başkanı Tuluk, açıklamasında şunları dile getirdi.
"SGK emekçileri Sosyal Güvenlik Haftasını kutlamıyor. Kamu emekçileri arasında neredeyse en düşük maaşa mahkûm edilen, sözleşmeli çalışanların kadro talebinin yok sayıldığı, mesleki birikimlerinin görülmediği, dışarıdan uzman kadrolar istihdam edilirken kurumda çalışanlara diğer kurumlarda olduğu gibi bu imkânın tanınmadığı koşullarda SGK emekçileri sendikamızın çağrısı yönünde yaptığımız eylem ve etkinliklere katılarak hakları için mücadele ediyor."