Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül ile Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, Amerika ve Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı ambargodan kazançlı çıkabileceğini söyledi.

İLİŞKİLER HAREKETLENİR

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası ABD ve Avrupa Rusya'ya karşı ambargo uygularken, Türkiye buna katılmadı. MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül ile ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, yaptırımların, Rusya ile Samsun arasında ticari ilişkileri hareketlendireceğini öngördü.

'AVANTAJLI KONUMDAYIZ'

MÜSİAD Genel Merkezi olarak, Türkiye açısından bununla ilgili çalışma yapıldığını dile getiren Şengül, "Samsun'da da üye firmalarımızın Rusya'ya iş yapması noktasında teşvik etme çalışmaları yürütüyoruz. Piyasaya anlatıyoruz. Rusya ve Ukrayna savaşı sonrasında, Türkiye'nin özellikle Rusya'dan çıkacak olan işadamlarına yönelik pazar olma anlamında, müsait zeminin ne olduğu doğru anlatılması lazım. Eğer bu doğru anlatılırsa, Türkiye bundan kazançlı çıkacaktır. Rusya'ya yakın olması sebebiyle Samsun, bu anlamda çok avantajlı durumda. Özellikle yeni Organize Sanayi Bölgeleri'nin faaliyete geçiyor olması, yatırım zeminini zenginleştirecektir. Samsun'un yıllardır kıramadığımız yurtdışında yatırımcı çekme direncini de belki kırmış olacağız diye ümit ediyoruz" açıklamasını yaptı.

SAĞLIK ZİRVESİ SAMSUN'DA YAPILACAK

İki ülke arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin bir barış köprüsü olduğunu söyleyen ASKON Şube Başkanı Doğru ise, "Bu bağlamda Rusya'nın Türkiye ile olan ticari diplomasisi özellikle sağlık turizmi noktasında çok ciddi gelişecektir. 3-4-5 Kasım 2022 tarihinde Türkiye'nin en büyük sağlık zirvesini, ASKON Samsun Şubesi olarak, Samsun'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Buraya alım heyetleri gelecek. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştan dolayı, inşaat sektöründe özellikle yol ve hastane yapımı anlamında çok ciddi işlerin olacağını düşünüyorum. Bu anlamda bu zirve çok önemli. Onlarda hizmet alma noktasında Avrupa yerine Türkiye'yi tercih edeceklerdir. Barış köprüsü olmamız, burada meyvelerini verecektir" ifadelerini kullandı.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.