Samsun'da 12 Mayıs'ta görkemli bir törenle ziyaretçilerine kapılarını açan '6. İnşaat Fuarı' büyük ilgi gördü. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, TÜYAP Karadeniz Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş ve SİMDER Başkanı Yunus Güney fuarın kente katkı verdiğini söyledi. 

EKONOMİYE KATKI VERDİ

Fuarların bölge ve ülke ekonomisine katkı verdiğini ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Samsun ekonomisini yönlendiren firmaların, ürünlerin ve gelişmelerin olduğunu gördüm. Bu fuarda birçok farklılıkla karşılaştım. Ben de bilgilendim. Fuarın bir değer olduğunu gördüm. Ülkelerin gelişmesi de bu şekilde oluyor. TÜYAP yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

SAMSUN İNŞAATTA TEDARİK ÜSSÜ

TÜYAP Karadeniz Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş, büyük bir coşku ile '6. Samsun İnşaat Fuarı'nın kapılarını ziyaretçilere açtıklarını belirterek, "Firmalarımız ve ziyaretçilerimizden fuardan memnun olduklarını ve çok nitelikli bir fuar olduğunu kendilerinden duyuyoruz. Samsun inşaat sektöründe bir tedarik üssü. Yaklaşık 24-25 ile tedarik sağlayan bir üs konumunda. Samsun ve bölgemizdeki bütün firmaları fuar boyunca kendilerini ve ürünlerini sergileme fırsatı buldular. Ticari açıdan başarılı geçtiğini düşündüğümüz bir fuar oldu. Seneye bunun yansımaları daha başka olacak. Tüm katılımcılarımıza, ziyaretçilerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Fuarımız bölgemize, şehrimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 

SAMSUN'UN ÖNÜNÜ AÇACAK

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, fuarların Samsun için önemli olduğunu belirterek, "Fuar yönetimini tebrik ediyorum. Bunlar Samsun'un önünü açacak çalışmalar. Yurt dışından da gelen ziyaretçiler var. Bu bizi memnun etti. Samsun için yapılacak her iş için varız" diye konuştu. 

ESKİYE ÖZLEM VAR 

İnşaat sektörünün de zamlardan etkilendiğine değinen İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Mustafa Keleş, "Bir şekilde ekonomik istikararın oturması lazım. Eski fuarları özlüyoruz. Temennimiz ülkemizin bu çalkantılı süreçten çıkıp tekrar özlediğimiz günlere döneriz" diye konuştu. 

BU BİR İHTİSAS FUARI 

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney, fuarın Orta Karadeniz Bölgesi için ekonomik anlamda önem taşıdığına değinerek, şunları söyledi: "Fuar bir alışveriş potansiyelini taşıyor. Bundan sonrası da inşallah proje fuarına gider. Daha değişik daha farklı atmosferlerde buluşuruz diye düşünüyoruz. Bu bir ihtisas fuarı. Bu fuarlarda iş yapan firmaların hizmet alanlarla bir araya geldiği buluştukları platform olarak düşünmek gerekir. O yüzden fuar için katılımın yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorum. Niteliğe bakılır, niceliğe değil. Yani sayısal anlamdakatılımdan ziyade gelenlerin fuarla, bu sektörle ilgililiğine bakılır."

Umut Can EREN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.