Salıpazarı'nda tarih kokacak
Salıpazarı Belediyesi tarafından ilçenin tarihi dokusunu geleceğe aktarmak için 'Kültür Evi' inşa ediliyor

Salıpazarı'nda tarih kokacak Salıpazari Belediyesi tarafından ilçenin tarihi dokusunu geleceğe aktarmak için 'Kültür Evi' inşa ediliyor
Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve Kaymakam Eray Güngör yapımı devam eden 'Kültür Evi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Akgül, "Ahşap Kültür Evi projesi ile geçmişten günümüze tarihimizi yaşatacağız" dedi.
TARİHİ DOKUSU
İLÇEYE ÖZGÜ
Bereket Mahallesi Şehit İbrahim Yaman Parkı'nın içerisinde inşa edilecek olan Kültür Evi 10x9 metre üzerinden iki katlı ve 180 metrekare genişliğinde olacak. 100 bin liraya mal olacak olan Kültür Evi el değirmeni, kilim dokuma tezgahları, çıkrık, keten dokuma tezgahları, bileki taşı, yöresel kıyafetler, kağnı arabası ve ilçeye özgü tarihi eşyaların ve kıyafetlerin sergilendiği yer alacak. Kültür Evi’nin Şubat Ayı sonunda tamamlanması planlanıyor.