Halkla İlişkiler mesleğini tanıtmak ve bu sektöre yeni uzmanlar kazandırmak için liselere yönelik gerçekleştirilen ‘’Geleceğin Uzmanları Mesleği İle Tanışıyor’’ isimli projeyi İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri yürütüyor.
Projenin dördüncü semineri Kağıthane Çok Programlı Anadolu lisesi son sınıf öğrencilerine 28 Nisan 2015 tarihinde Ahmet Gündoğdu, Gülşah Yıldırım, Nurcan Erzurum, Kübra Şahin ve Ruken Katar tarafından verildi.
Gerçekleştirilen projede, Halkla İlişkiler öğrencilerinin, lise son sınıflar üzerinde yarattığı farkındalık dikkat çekti. Organizasyonu büyük bir ilgi ile karşılayan lise öğrencileri, verilen seminerde Halkla İlişkiler uzmanının toplum içindeki yeri konusunda bir çok soru sordular. Proje çerçevesinde halkla ilişkiler mesleğinin toplum tarafından yanlış bilindiğinin altını çizen, bu bağlamda meslek seçecek öğrencilere halkla ilişkilerin, anlatılmasının çok önemli olduğunu belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı Öğr. Gör. Emel Tozlu, “Halkla İlişkiler mesleği gün geçtikçe değeri fark edilen son derece stratejik zeka gerektiren bir meslektir.‘’ dedi. Kağıthane Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Öztorun ise “Öğrencilerimizin, özellikle tercih döneminden önce, halkla ilişkiler mesleğinin ne olduğunu bilmelerini sağlayan bu seminer onlara çok yardımcı oldu. Keşke tüm üniversitelerdeki, bölümler tercih yapacak öğrencilerimizin bilinçli bir şekilde tercih yapmaları için mesleklere yönelik böyle seminerler gerçekleştirebilseler. Bu anlamda sizlere teşekkür borçluyuz” diyerek projeden memnuniyetini dile getirdi.