Türk Hava Yolları Nürnberg Ofisi, Düsseldorf-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağının Nürnberg Havalimanına acil iniş yapması ile ilgili olarak, uçakta bulunan yolcuların Nürnberg-İstanbul seferiyle İstanbul’a gönderilmeye başlandığını bildirdi.
Türk Hava Yollarına ait Airbus 321 tipli Düseldorf-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağı Düsseldorf’tan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra Nürnberg Havalimanı’na teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmıştı. THY Nürnberg ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Nürnberg Havalimanı’na acil iniş yapan uçakta bulunan yolcuların Nürnberg-İstanbul seferi ile İstanbul’a gönderilmeye başlandığı bildirildi. Açıklamada, Nürnberg-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağın yolcu kapasitesi konusunda yetersiz kalması durumunda, yolcuların Münih Havalimanı’na sevk edilerek Münih-İstanbul seferiyle İstanbul’a gönderilecekleri kaydedildi. Açıklama uçakta bulunan yolcu sayısına dair herhangi bir detay verilmedi.
Düsseldorf’tan yerel saatle 08:00’da kalkış yapan TK1530 sefer sayılı yolcu uçağı kaptan pilotunun kokpit camının çatladığını fark etmesi üzerine Nürnberg Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesine bildirerek acil iniş istemiş ve yerel saatle 08:58 sıralarında sorunsuz bir iniş gerçekleştirmişti. Nürnberg Havalimanı Basın Sözcüsü Stefanie Schmidts tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, yolcu uçağını kullanan pilotun Nürnberg Havalimanı yakınlarında teknik bir arıza nedeniyle acil iniş istediğini kaydederek, teknik arıza hakkında detaylı bir açıklamada bulunmamıştı. Uçağın halen havalimanında olduğunu belirten Schmidts, yolcuların bekleme salonuna alındığını ve herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını ifade etmişti.