Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri Fırat'ın doğusunda PYD/YPG terör örgütüne karşı mehmetçiğin başlatacağı operasyon öncesinde Samsunluların mesajlarını aldı. Samsunlular başta Hatay ve Kilis olmak üzere Türkiye'nin değişik bölgelerinden yola çıkan askeri birliklere gönderdiği mesajında duygu dolu anlar yaşadı

İşte Samsunlulardan aldığımız mesajlar şu şekilde: 

HAK YOLUNDAYIZ
Durmuş İBİLOĞLU: Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. İnşallah rabbim utandırmasın, yüzümüzü kara çıkarmasın. Allah'ın izniyle biz girdiğimiz yerde hak yolunda olduğumuz için başarıyla çıkarız. 

HEPSİNİN YANINDAYIZ
Cihan EKŞİ: Bu ülke için mücadele eden başta mehmetçiğimiz olmak üzere herkesin Allah yardımcısı olsun. Vatanımızın, askerimizin, tüm silahlı güvenlik güçlerimizin yanındayız. Elimizden gelen desteği de vermek isteriz. 

YÜREKLER YANMASIN
Neriman OKUTGEN ALPAK: Ben de bir anneyim. Çocuğum çok şükür askere gitti geldi ama Türkiye'deki bütün çocuklar bizlerin çocukları, hiçbirinin ayaklarına taş değmesin. Allah yollarını açık etsin. Anaların, babaların yürekleri yanmasın. Allah korusun onları vatanımız sağolsun

ALLAH ACILARINI YAŞATMASIN
Katibe KASAP: Mehmetçiğimizin sayesinde biz burada ayakta durabiliyoruz. Rabbim askerimize kolaylıklar versin. Onları korusun. Rabbim hiç birinin acılarını Türk milletine göstermesin. Daha fazla bir şey söyleyemiyorum. Bu konularda çok duygulanıyorum. Hepsinden Allah razı olsun. 

ALLAH ASKERİMİZİ KORUSUN
Zeki KAHRAMAN: Allah askerimizi korusun. Hayırlısıyla gidip zaferlerle dönmesini Allah nasip etsin. Hiçbir ananın babanın ocağına ateş düşmesin tüm kalbimiz onlarladır.

ONLAR SAYESİNDE AYAKTAYIZ
Metin SAĞLAM: Allah yardımcıları olsun. Onlardan Allah razı olsun. Askerimiz sayesinde burada rahat gezebiliyoruz. Sıcak yatağımızda başımıza yastığımızı koyabiliyoruz. Vatanımız ve milletimiz sağolsun. Bütün dualarımız onlarla hayırlısıyla gidip gelmelerini Allah nasip etsin.

DUALARIMIZ ONLARLA
Sadettin ŞENGİL: Allah yardımcıları olsun. Onlar orada zor durumda. Bizi temsil ediyorlar. Onlar orada savaşırken, mücadele ederken biz burada rahat uyuyabiliyoruz. En yakın komşumun çocuğu henüz iki ay önce kafasından vuruldu. Hilmi Can, Gata'da tedavi görüyor. Durumu da baya iyi. 3 gün önce kendisini ziyaret ettim. Yanındaki arkadaşı şehit oldu kendisi yaralı olarak kurtuldu. Tüm Türkiye'nin duaları askerimizle beraber olduğuna inanıyorum. 

VATAN İÇİN BAYRAK İÇİN
Ferhat TOSUN: Askerimize başarılar dilerim. Allah yardımcıları olsun. Şuanda onların yerinde şu yaşımda ben bile olmak isterim Vatan için, Bayrak için, Millet için çalışan biri olmak isterim. Tüm dualarımız askerimizle. Hepsi bizim için görev başındalar. Teröristlerle yapılacak olan operasyonlarında kendilerine başarılı görevler diliyorum.

YANLARINDAYIZ
Kemal FİDAN: Allah askerimize ömür versin, selamet versin, kuvvet versin. Bizler de onların yanındayız. Bu hareket en iyisi için gerekliydi. Askerlerimizden gelecek güzel haberleri bekliyoruz. Hiçbirisinin acısını duymayalım. 

ALLAH GÜÇ VE KUVVET VERSİN
Mahmut MEMİŞOĞLU: Allah askerimize kolaylık versin. Başarılarını diliyorum. Şuan çağırsınlar ben bile ölümüne askere yeniden giderim. Allah hepsine güç ve kuvvet versin. Askerimiz bizim canımız. Onların acılarını Allah ailelerine yaşatmasın. Girdiğimiz bu mücadeleden askerimiz yine başarılı ayrılacaktır. Buna herkes emin olsun. 

DAVALARI MUZAFFER OLSUN
Alibin HEKTAR: Allah yollarını açık etsin. Davalarını, mücadelelerini muzaffer eylesin. Bu ülke bizim. Beni de çağırsınlar yine giderim. Mehmetçiğimiz soğuk demeden, sıcak demeden, açlık ve susuzluk demeden sonuna kadar mücadele ediyor. Ülkesi için mücadele eden daima zaferle ayrılır. Tüm dualarımız mehmetçiğimizle

Röportaj: Emre ÖNCEL - Uğur ATICI