AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, hürmet ve merhamet medeniyetinin mirasçıları olduklarını ifade ederek, "Büyüklerimizi hatırlamak ve mağdurlarımızı gözetmek temel görevlerimizdendir” dedi.

Seyhan’da şehit ailesi, hasta, yetim, yaşlıları bir program dahilinde ziyaret eden Pamuk, “Biz hürmet ve merhamet medeniyetinin mirasçılarıyız. Büyüklerimizi hatırlamak ve mağdurlarımızı gözetmek temel görevlerimizdendir. Bizim siyaset anlayışımız, halka hizmettir. Hizmetin en makbulü de mağdur ve mahrumlara yapılan hizmettir. Yaşlılar, yatalak hastalar, yetimler ve şehit aileleri bizlere emanettir” diye konuştu.

Hürmet ve merhametin devraldığımız medeniyetin temel kodları olduğunu söyleyen Pamuk, şöyle devam etti:

"Bizim merhamet anlayışımızın temelinde 'merhamet etmeyene, merhamet edilmez' prensibi vardır. Bizim medeniyetimizde merhamet sadece kendi ailesine verilmez. Şefkat ve merhamet umumidir. Güneş gibi her şeyi ve her yeri kaplaması gerekir. Körleşen ve daralan vicdanlar, şefkat ve merhametini kaybetmiştir."

Siyasilerin sosyal adaletsizliklerle mücadele etmesi gerektiğini belirten Pamuk, “Sosyal adaletsizliğin giderilmesi için sadece gündem oluşturmak yetmez. Siyasiler gündeme getirdikleri meseleleri en çok kendileri uygulamalılar. Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en güzel uygulamaları gerçekleştiriyor. Sayın başbakan garip ve gurebaya maddi yardımda bulunduğu gibi her fırsatta onları ziyaret etmeyi de ihmal etmemektedir. Biz de bu çizgide ve bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.