Samsun'un Vezirköprü İlçesi az bilinen ve ilginç isimlere sahip enfes tatlarda yöresel yemekleriyle dikkat çekiyor. İnternet kullanıcıları 'Vezirköprü yöresel yemekleri' şeklinde aramalar gerçekleştiriyor. İşte Vezirköprü'nün az bilinen yöresel yemekleri...

VEZİRKÖPRÜ YÖRESEL YEMEKLERİ

Samsun'un Vezirköprü yöresine ait olan saklı kalmış yöresel lezzetler, ilginç isimleriyle merak topluyor. Bibirinden leziz bu yöresel yemekleri tadanlar bir daha ne adını ne de tadını unutabiliyor. Vezirköprünün Pıtpıt, Çılbır, Nünük gibi ilginç isimlere sahip olan yöresel lezzeti kesinlikle tatmaya değer.

VEZİRKÖPRÜ PITPIT EKMEĞİ

Her yörede farklı bir adla bilinen Vezirköprü'nün 'Pıtpıt' ekmeği, yumuşacık kıvamdaki hamurla açılır. Sac üzerinde pişirilen bu ekmeği sıcacıkken tereyağ ve bal ile yemelisiniz. Tadına doyum olmayan Vezirköprü Pıtpıt ekmeği enfes tadının yanında enteresan ismiyle de dikkat çekiyor.

VEZİRKÖPRÜ ÇILBIR

Yumurta, sarımsaklı yoğurt ve baharatlar ile yapılan 'Çılbır' Vezirköprü yöresinde sevilerek yenmektedir. Kahvaltı ve öğle yemeğinde sofralarınızı süsleyecek olan 'Çılbır'ı ekmeğinizi bana bana afiyetle yiyebilirsiniz.

VEZİRKÖPRÜ NÜNÜK

Samsun yöresine özgü, bir çeşit pancardan yapılan, koyu kıvamlı, ekşili yemek ve yemeğin yapıldığı bitkinin adıdır Nünük. Yemeğe koyu kıvam sağlamak için yarma ve Acuk ile yapılan ekşi katılır. Isırgan gibi yakıcı özelliğe sahip olan Nünük bitkisi haşlandığı zaman bu özelliğini kaybetmektedir. Çin ve Japon mutfağında da rastlayabileceğiniz bu bitki çorba tariflerine de oldukça yakışmaktadır.

SAMSUN HABERLERİ İÇİN GÖZ ATINIZ.