Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, aralarında sendikaların ve meslek kuruluşlarının da bulunduğu 15 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi ile 15 Temmuz hain darbe girişimin yıldönümü dolayısı ile bir basın açıklaması yaptı.

ATSO binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Serteser, 15 Temmuz’un asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. 15 Temmuz’un, Türkiye tarihinin en zor günlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Serteser, “Bu masada oturan demokrasi sevdalısı kurumlar olarak, bu ortak açıklamayı 81 il de aynı anda yapıyoruz. Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Toplantıya katılan kurumlar ve isimleri

Öte yandan, toplantıya katılan kurum temsilcileri ise şu isimlerden oluştu:

ATSO Meclis Başkanı Mehmet Sıtkı Merdivenci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TESK) Abdülkadir Konak, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) İl Temsilcisi Cemil Eser, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Afyonkarahisar Başkanı (TZOB) Ahmet Çankaya, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İl Temsilcisi Erdem Gökkuş, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) İl Temsilciliği adına Abdullah Umurhan, Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tabak, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer, Bolvadin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Boyar, Sandıklı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Şahin.