Serbest Güreş A Milli Takımı antrenörü Abdullah Çakmar, “15 Temmuz’da destan yazan kardeşlerimize layık olmak için 8 sporcuyla Dünya Şampiyonası’na katılacağız” dedi.

Serbest Güreş A Milli Takımı, Ağustos ayında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarına Bolu Aladağ’da devam ediyor. Romanya’da müsabakakalara katılacak olan U23 güreşçileri ile birlikte 40 sporcunun katıldığı kamp 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Kamp dönemiyle ilgili bilgi veren antrenör Abdullah Çakmar, geçtiğimiz yıl gerçekleşen 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da Bolu’da olduklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da Bolu’da Aladağ’daydık ve buradan aşağı indik. 15 Temmuz’da vatanımızda şehit olanlara başsağlığı, gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. Geçen yıl nasıl 15 Temmuz’da destan yazan kardeşlerimiz varsa burada da biz Güreş Milli Takımı olarak destan yazmak için Dünya Şampiyonası’na ekibimizle birlikte hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Dünya şampiyonası öncesi son hazırlık kampı olduğunu ve çok iyi hazırlandıklarını söyleyen Çakmar, “Son bir kampımız daha kaldı. İnşallah oraya kadar da güzel bir şekilde çalışarak motive olup, 15 Temmuz’da destan yazan kardeşlerimize layık olmak için 8 sporcuyla Dünya Şampiyonası’na katılacağız. Biz de orada destan yazıp 8’de 8 altın madalya alacağız. Geçen yıl gittiğimiz büyük şampiyonalarda aramızda madalya alamayan sporcular vardı. Şimdi yeni sporcular da eklendi. Takımımızın güçlendiğinin farkındayız” ifadelerini kullandı.

“2020 olimpiyatları çok önemli”

2020 olimpiyatlarının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen, “Geçen olimpiyatlarda başarılı olduk ama orada daha başarılı olmamız gerekiyor. Çünkü Türk spor tarihine baktığımız zaman güreş her zaman tarih yazmış ve başarılı olmuş bir branş. O yüzden yine olimpiyatlara sporcularımızı en iyi şekilde hazırlayıp orada güzel neticeler almak istiyoruz” dedi.