Karaman Valisi Murat Koca, merkeze bağlı Barutkavuran Köyünde kurulacak Biyogaz Enerji Santralinin temel atma törenine katıldı.
Karaman Yenilenebilir Enerji Üretim Anonim Şirketi tarafından yaptırılacak Biyogaz Enerji Santrali temel atma törenine, Vali Koca’nın yanı sıra AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri, şirket yöneticileri ve çalışanları katıldı. Program öncesinde şirket yetkililerinden Şaban Küçük, Vali Koca’ya bölgeye kurulacak enerji santrali konusunda bilgiler verdi.
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptıkları konuşmada kurulacak olan santralin Karaman için hayırlı olması temennisinde bulundular. Vali Murat Koca’da yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerjinin başkenti olma yolunda emin adımlara ilerleyen Karaman için kurulacak bu tesisin önemli bir kazanç olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde butona basılarak enerji santralinin temeli törenle atıldı. 15 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan tesisin, bu yılın Ekim ayı içerisinde faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Yapılacak Biyogaz Enerji Santralinde günde 150 ton tavuk dışkısı, 50 ton inek dışkısı ve 10 ton mısır silajından enerji üretilmesi planlanıyor.