Soğuk ve yağışlı havanın, yerini ılık ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Türkiye hafta başından bu yana Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisinde bulunmaktadır. Bu sistem nedeniyle ülkemizin büyük bölümünde etkili kar yağışları görülmüştür. Hava sıcaklıkları ise, ülkemizin batı bölgelerinde kuvvetli kuzey yönlü rüzgarla birlikte hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin altında seyretmiştir.
Yapılan son tahminlere göre soğuk ve yağışlı havanın yarın 21.02.2015 Cumartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğusunda yağışlara neden olduktan sonra ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor.
Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın yurdumuzu terk etmesinden sonra 22.02.2014 Pazar günü akşam saatlerinden itibaren yurdumuzun batı kıyılarının, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı bir havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının da batı bölgelerimizden başlayarak önümüzdeki hafta yurt genelinde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.
Hafta sonunda Marmara bölgesi ile İç Ege ve İç Anadolu’da sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis hadisesi beklenmektedir. Görüş mesafesindeki azalmadan dolayı ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.
Önümüzdeki hafta Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen ılık ve yağışlı sistem sebebiyle ülke genelinde görülecek yağışların, genellikle yağmur, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu ile iç bölgelerin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir" denildi.