Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) öncülüğünde bir araya gelen STK temsilcileri, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümünde ortak basın açıklaması yaptı.

TATSO’nun konferans salonunda STK’lar adına basın açıklamasını okuyan TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, “Bu masada oturan demokrasi sevdalısı kurumlar olarak bu ortak açıklamayı 81 ilde aynı anda yapıyoruz. Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıl dönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz” dedi.

Darbe teşebbüsünün nihai amacının Türkiye Cumhuriyeti’ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmek olduğuna dikkat çeken Dağdağan, “Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da ilk andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Darbe girişimine karşı net tavır gösterdiler. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. 15 Temmuz’da Türkiye en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de ciddi desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz, Türkiye’nin sivil toplumu olarak 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye” diye konuştu.

Düzenlenen basın açıklamasına Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren çok sayıda STK katıldı.