Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Dikilitaş Mahallesine yapılan sentetik çim sahanın açılışı gerçekleşti.

Merkezde yapılan hizmetlerin aynısını kırsal mahallelerde de vatandaşlara sunduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Dikilitaş Mahallemize yaptığımız ziyaretlerimizde gençlerimizin bizden çim saha talepleri olmuştu.Biz de taleplerini kırmadık. Gençlerimizin rahat edebilecekleri, sportif faaliyetler yapabilecekleri çalışmalar başlattık. Özellikle kasabalardan dönüşen büyük kırsal mahallerimize sentetik çim saha, voleybol ve basketbol sahası olmak üzere spor kompleksleri yapıyoruz. Kırsal mahallerimizin merkez mahallerimizden bir farkı kalmadı, merkezde yaptığımız hizmetleri kırsal mahallelerimizde de yapıyoruz. Gençlerimizin enerji dolu. Bu enerjiyi bir şekilde atmaları gerekiyor. Bu nedenle bu tür meşru sosyal tesislerin yapılması lazım. Bundan dolayı bu projelere öncelik veriyoruz. Gençlerimiz kötü alışkanlık kazanmasınlar. Gayri ahlaki şeylerin peşinde koşmasınlar. Gelip buralarda sportif faaliyetlerini yapsınlar. Enerjilerini burada atsın, gidip derslerine çalışsınlar. Memlekete faydalı nesiller, faydalı evlatlar olsunlar” dedi.

Vatandaşların sıkıntılarını sürekli takip etmek ve onlara çözüm üretmekle sorumlu olduklarını belirten AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise, ”Her zaman vatandaşın yanında olmaya gayret ediyoruz. AK Parti olarak sadece seçimden seçime millete giden değil, her zaman milletin içinde yer alan bir siyaset anlayışıyla çalışmaktayız. Sizlerden gelen istek ve talepleri alarak ilgili kurumlarla görüşmek suretiyle çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Çünkü bizler millete hizmet etmek için varız. Onun içinde elimizden geldiği ölçüde milletimize en güzel şekilde hizmet etmenin çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile katılımcılar tarafından çim sahanın açılış kurdelesi kesilirken ilk penaltı vuruşunu Belediye Başkanı Mehmet Tutal yaptı. Törene AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarı ve Dikilitaş Mahallesi sakinleri katıldı.