Ankara’da, 29 Kasım’da Hilton Hotel’de Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fattah Naciri başkanlığında 150 devletin temsilcilerinin ve Ankara büyükelçilerinin katılımıyla Ortadoğu Barış Zirvesi yapılacak.
29 Kasım 2014 günü yapılacak Orta Doğu Barış Zirvesi’nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 150 devletin temsilcilerinin katılacağı zirvede Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Naciri ve Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da başkanlık edecek.
MOHAMMED EL NACİRİ
Mohamed El Fatah Naciri, 2010 yılından bu yana Arap Devletleri Ligi Türkiye Misyon şefi olarak görev yapmaktadır. 1968 yılında Kahire Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi lisans derecesine, Arap bilim ve teknoloji Akademisinden MBA derecesine sahiptir. Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri, Türkiye’den önce İspanya’da Arap Devletleri Ligi temsilciliğinde bulundu. Arap Devletleri Ligi Genel Sekreterliği’nde
Uluslararası Örgütler Dairesi ve Asya ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri, Arap Devletleri Ligi Örgütü’ndeki görevlerinden başka Fas’ta bulunan Merkez Halk Bankası’nda (La Banque Central Populaire) mali analizci ve merkezi kredi komisyonu üyesi olarak da çalışmıştır. Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri, anadil olarak Arapça’nın yanı sıra iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca ve orta düzeyde İspanyolca bilmektedir.Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri Türkiye’de Arap Devletlerin En üst Düzey Diplomatı olmakla beraber Arap devletlerin en üst düzey temsilcisidir.
ARAP DEVLETLER LİGİNE ÜYE 22 DEVLET
Irak Cumhuriyeti, Suriye Arap Cumhuriyeti, Lübnan Cumhuriyeti, Ürdün Haşimi Krallığı, Suudi Arabistan Krallığı, Bahreyn Krallığı, Katar Emirliği, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman Sultanlığı, Cibuti Cumhuriyeti, Komorlar Federal İslam Cumhuriyeti, Yemen Cumhuriyeti, Kuveyt Devleti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Libya Cumhuriyeti, Tunus Cumhuriyeti, Filistin Devleti, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Fas Krallığı, Moritanya İslam Cumhuriyeti, Sudan Cumhuriyeti ve Somali Federal Cumhuriyeti.