Samsun'da otomotiv uzmanı, ikinci el araç alırken kilometrelerin düşürüldüğünü ve hasarların saklandığını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

22-ikinci el (1).JPG

KUSURLARI GÖRMEK ZOR

Döviz kurunun yükselmesi ve çip krizi nedeniyle sıfır otomobil üretimi azalırken İkinci el otomobiller rağbet görmeye başladı. Otomobili satın alan kişilerin araçtaki kusurları görmesi zor. ACR Otomotiv ortaklarından Emre Acar'da ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıklarken müşterin gönül rahatlığı ile kendilerine başvurabileceğini söyledi.

22-ikinci el (2).JPG

EN BÜYÜK SORUN KİLOMETRELERİN DÜŞÜRÜLMESİ

"İkinci el araçta alım ve satımda en büyük problemimiz, kilometrelerin düşürülmesi ve hasarın saklanmasıdır" diyen Acar, "Biz grup araçların kilometrelerini okuyabiliyoruz. Ancak okunmayan araçlarda var. Onların kilometreleri geriye çekildiğinden dolayı müşterilerimiz mağdur oluyor ve mahkemeye de başvuruyorlar. Gerekli prosedürler uygulanıyor ama müşterinin canı yanıyor ve parası çöp oluyor" dedi.

22-ikinci el (3).JPG

"GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GELEBİLİRLER"

İkinci el araçlardaki sorunların çözülebildiğine değinen Acar, şunları söyledi:

 "Kaportada sorunlar oluyor ve vatandaşlar bunları anlayamayabiliyor. Son dönemlerde ekspertiz kavramının iyice yaygınlaşmasından sonra bu tür sorunların önüne geçilebiliyor. Bu yüzden müşterilerde rahat edebiliyor. Aracın alt takım mekanik bütün aksamı nı bilgisayarla kontrol ediliyor. Müşterilerde bakımlarını gönül rahatlığı ile bizim servisimizde yaptırabilirler. İşin ehli personelimizle birlikte çalışıyoruz. Araç buraya geldikten sonra arıza tespit yapılır, müşterinin onayı alındıktan sonra hasarlar giderilir. Problem kalmaz."

Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.