Bu yıl beşincisi Samsun’da gerçekleştirilecek dünyanın en büyük ‘Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ TEKNOFEST KARADENİZ’e ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayacak olan Samsun Çarşamba Uluslararası Havalimanı’nda devam eden hazırlıkları yerinde inceleyen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, festival tarihine kadar çalışmaların tamamlanacağını ve Samsun halkının büyük bir heyecanla bu festivali beklediğini ifade etti.

"KONFORLU VE MODERN BİR ALAN TESİS EDİYORUZ"

Bağlantı noktaları, yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları ile havalimanında dolgu alanlarına yönelik süreçlerin planladığı şekilde devam ettiğini aktaran Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Festivalin hazırlıkları kapsamında tüm paydaşlarımız canı gönülden çalışarak sorumluluk bilinciyle çalışmalarına devam ediyor. Festivalin gerçekleştirileceği Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerek iyileştirme çalışmaları gerekse yoğun katılıma karşılık verecek şekilde konforlu ve modern bir alan tesis ediyoruz.” dedi.

"KISA ZAMANDA HAZIR OLACAK"

Hava şartlarından dolayı hazırlıkların daha rahat devam ettiğini paylaşan Zülkif Dağlı, “TEKNOFEST kendi alanında dünyanın en önemli festivali olarak dikkat çekiyor. Böylesine prestijli bir festivale ev sahipliği yapmak şehrimiz açısından hem önemli hem de bizlere sorumluluk anlamında büyük bir rol veriyor. ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ olarak her geçen yıl artan değeri ile milyonların beğenisini kazanan TEKNOFEST için havalimanımızın kısa zamanda hazır hale gelmesini ve gerek festival esnasında gerekse bundan sonraki yıllar için TEKNOFEST KARADENİZ’in adından söz ettirecek bir festival olarak anılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.