Kütahya’nın Domaniç ilçesi sınırlarında yer alan Topuk Yayla, Orman ve Su işleri Bakanlığınca tabiat parkı olarak ilan edilmesinin ardından planlama çalışmaları başladı.

Türkiye’nin 210. Tabiat parkı olacak olan Domaniç Topuk Yayla Tabiat Parkında, Türkiye de ilk defa, ağaçların üzerine evlerin de yapılması planlanıyor.

Topuk Yayla Tabiat Parkı tamamlandığında, butik otel, barbeküler, yerel ürünlerin satılabileceği doğal çarşı, gölette balık tutma ve su sporlarının yapılabileceği tesisler, 4 mevsim kampçıların kamp kuracağı bir alan, kafe ve restoranların yanında Türkiye ‘de ilk defa Domaniç’te denenecek olan ağaçların üzerinde evler de yapılan planlamanın içinde olacak. Yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, doğal kayak pistleri de yapılması planlanan işler arasında yerini aldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’nun yerel halkın talebi üzerine meclise taşıdığı proje Vekilin sıkı takibi sonucu ilgili bakanlıktan onay alınarak planlamaya konuldu.

Planlama ve yer tespit çalışmalarına, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Afyon Doğa Koruma Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Afyon Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü İsmail Lafcioğlu, Projelendirme ve hali hazır İhalesi alan firma yetkilileri ve bölge halkı katıldı.(TY-EFE)