Antalya’nın Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde yapılan kontrollerde, sera atıklarını açık alanlara döken kişiler hakkında cezai işlem uygulandığı bildirildi.
Kumluca’da sera atıklarının kamuya açık alanlara gelişi güzel dökülmesi, çevre kirliliği ve vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde sürekli olarak sera atığı kontrolü gerçekleştirirken, sera atıklarını açık alanlara döken kişiler hakkında tutanaklar tutuluyor. 2015 yılı ocak ayından bu yana yapılan kontrollerde 11 kişi hakkında sera atıklarını kamuya açık alana döktükleri gerekçesiyle tutanak tutulurken, 2 kişiye belediye encümenince 1608 sayılı yasa ve kabahatler kanunun 32. Maddesi gereğince 168 lira para cezası uygulandı.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2006 yılından bu yana sera atıklarını tek merkezde topladıklarını ve bu konuda vatandaşların gösterdiği özveriyle sera atıklarını tek merkezde toplanması konusunda büyük başarı sağladıklarını söyledi. Sera atıklarının geçmiş yıllarda gelişi güzel yol kenarlarına, kanal başlarına ve kamuya açık alanlara dökülmesi nedeniyle hem çevre kirliliği, koku ve kötü görüntü oluştuğunu, bu nedenle atıkları tek merkezde toplaması uygulamasına geçtiklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, “Ancak zaman zaman vatandaşlarımız sera atıklarını gelişi güzel yol kenarlarına, kanal başlarına döküyorlar. Zabıta ekiplerimiz böyle bir durumu tespit ettiklerinde tutanak tutarak bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılıyor. Benim vatandaşlarımızdan isteğim, sera atıklarını gelişi güzel yerlere dökmesinler. Çünkü yaşadığımız çevre hepimizin, kirlettiğimiz çevre bizim ve geleceğimiz olan çocuklarımızın. Çevremizi, geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşayacağı doğayı kirletmeye hiç birimizin hakkı yok” diye konuştu.