Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hizmetleri yerinde incelemek ve muhtarların sorunlarını dinlemek için ilçe ziyaretlerine devam ediyor.
Büyükşehir Belediye’si yöneticileriyle beraber Köprüköy İlçesi’ni ziyaret eden Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İlçe Belediye Başkanı Osman Belli, Belediye Meclis Üyeleri, Resmi Kurum ve Kuruluşların yöneticileri ve 45 mahalle muhtarıyla toplantı yaparak Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve muhtarların sorunlarını dinledi.
Toplantıya katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür eden Başkan Sekmen, “Bugün burada mahallelerimizin sorunlarını dinlemek üzere aranızda bulunuyorum. Tek tek sorunlarınızı dinleyeceğim. Su ve atıksu altyapısı ile grup yollarına önem veriyorum. İlgili Belediye Yöneticilerimizle beraber burada sizlerin sorunlarını dinleyeceğiz.” dedi.
Öncelikle, daha önce belde belediyesi olan Yağan Mahallesi’nin sorunlarını dinleyen Başkan Sekmen, mahallenin su sorununu çözmek için kaynağı inceleyeceklerini belirtti. Kanalizasyonla ilgili sorunlarında çözülmesi için yetkililere talimat veren Başkan Sekmen, sulama suyu ihtiyacıyla ilgili de muhtardan bilgi alarak, sorunların çözülmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılacağını belirti. Başkan Sekmen, Muhtardan ve Belediye yetkililerinden, köy odası ve taziye evi içinde mahallede bulunan uygun binaların değerlendirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.
Muhtarlardan mahallelerin, içme suyu, kanalizasyon, sulama suyu, yol yapımı, parke döşeme, eğitim binaları, köy odası, taziye evi, cami, mesire alanı ile alt ve üst yapıya yönelik diğer sorunlarını da bir bir dinleyip, konuyla ilgili Büyükşehir Belediye yöneticileriyle beraber notlar Başkan Sekmen, devam eden Belediye çalışmalarının ivedilikle sonuçlandırılması, diğer sorunların da hızlı bir şekilde giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine talimat verdi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erzurum’un diğer ilçeleriyle beraber Köprüköy’e de prestij caddesi oluşturulacağını vurgulayan Başkan Sekmen, Köprüköy’de bulunan Deli Çermik Kaplıcası’nın da turizme kazandırılması için çalışmalar yapılacağını açıkladı.
Toplantıda, Köprüköy’ün ilk Belediye Başkanı yüz yaşının üzerindeki Yasin Yıllar ile de hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Sekmen, İlçeye Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çeşme yaptırılarak Yasin Yıllar’ın isminin verileceğini kaydetti.