Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu'nda tekrar başkan seçilen Hacı Eyüb Güler, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

YENİ YÖNETİM KURULU

SESOB Olağan Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Kurula tek liste ile giren Başkan Hacı Eyüb Güler, güven tazeledi. SESOB'un yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: "Hacı Eyüb Güler (Başkan), Ali Rıza Kısa, Savaş Kiraz, Ahmet Yılmaz, Ercan Coşkun, Yılmaz Yiğit, Enver Yılmaz, Metin Sinecek ve Muhammet Yazıcı."

"İHRACAT ARTIRILMALI"

Anadolu'da ahilik geleneğini devam ettirenlerin esnafın olduğunu ve ihracatın artırılması gerektiğini ifade eden "AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "İhracatımızı artırmak için sanayiimizi geliştirmemiz lazım. Bu anlamda Çarşamba Sanayi Bölgemizin altyapı ihalesi onaylandı. Yeni OSB tamamlandı. Çalışmaları takip ediyoruz. Pandemi ile birlikte sıkıntıları Cumhurbaşkanımıza ilettik. Birçok dar gelirlinin sıkıntda olduğunu biliyoruz. Ama bunu da çözümünü ortaya koyacağız.  Açıklaması ilanı yapılacaktır." dedi. 

"ESNAFIN VARLIĞI ÖNEMLİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  esnafın önemli bir yeri olduğunu belirterek, " Türkiye'de esnaflık müessesi o kadar önemli ki. Özellikle hizmet sorumluluğu taşıyanlar. Gülsan 37 yıllık meseleydi. Birlikte çözdük. Yabancılar Çarşısı meselesini de çözeceğiz. Yabancılar Çarşısı'na 52 milyonluk yatırım yapacağız. Çözüme birlikte kavuşacağız. Yolcu aktarma merkezini bu sene devreye alacağız. Bütün minibüs hareketlerini, yolcu alma ve bırakma duraklarını depolama ve bekleme alanlarını şehir içindeki 1,.2.,3. ve 4. hatları mahalle minibüslerinin güzergahlarını yeniden belirleyeceğiz. Büyükşehir olarak ana arterlere çekileceğiz. Bütün o alanları haklarımıza devredeceğiz. Çağıracağız 'siz karar verin' diyeceğiz. Bu sene toplu ulaşımda Samsun devrim yaşayacak. Bu sistemi devreye aldıktan sonra tekrar Fatsa, Ünye ve Merzifon'dan da hat kiralayacağız. Oradaki insanlarda Samsun'a gelsinler, görsünler alışveriş yapsınlar. " diye konuştu. 

"ESNAFIN PARTİSİ OLMAZ"

Koronavirüs sürecinin esnafı çok etkilediğini belirten Başkan Güler," Koronavirüs bizi çok etkiledi. Pandemi kurulunda alınan kararları en etkin şekilde faaliyete geçirebilmek için Valimiz Zülkif Dağlı ve Emniyet Müdürümüz Dr. Ömer Urhal ile birlikte istişarelerde bulunduk. Allah razı olsun. Destek verdiler. Teşekkür ederiz. Devletimizin verdiği destekler aylarca evine ekmek götüremeyen esnafımız için  biz nebze olsun yarayı kapatmıştır. En önemli nokta diyalog. İkili ilişkiler. Böyle topluluklar kolay bulunmaz. Benim arkamda esnaf ordusu var.  Esnafın partisi olmaz. İletişimimiz kuvvetli olmalı. Biz mecburuz. Makamda oturanla ilişkilerimizi yürütmek mecburiyetindeyiz.  Samsun Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Sabri Kılıç'ta bugün yanımızda. Bağımlılıkla mücadele kapsamında ortak çalışmalarımız var. Bunları daha da ileriye götürmeye çalışacağız" dedi. 

"HAKAN BEKTAŞ ÖNCÜ OLDU"

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Güler, "30 yıldır teşkilatın içindeyim ama iki dönemdir de birlik başkanlığı yapıyorum. Bu bizim birlik ve beraberliğimiz sadece teşkilata bağlı değil. 48 bin esnafımız var. Hepsini tanımak ve ulaşmak istiyorum. Bizim bağlılığımız kardeşliğin ötesine geçti.  Bu kolay olmadı. O kadar yollardan geçtik. 2021 kasım ayında sevdiğim, dostum ve kardeşim vefat eden Hasköy Minibüsçüler Derneği Başkanı  Samsun Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bektaş bugün burada olmalıydı. Birlik ve beraberliğimizin ilerlemesinde ve kenetlenmemizde ön ayak oldu. Samsun'da bir öncülük yaptı. Zamansız ölümü bizi yasa boğdu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.  Güler, Bektaş'ın eşine günün anısına plaket takdim etti. 

YALNIZ BIRAKMADILAR

Kurula Ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci,  Samsun Ticaret  İl Müdürü Kürşat Turpçu,Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,  AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, STK temsilcileri çok sayıda davetli ve esnaf katıldı. 

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN