Esenyurt’ta elektrik arızası sonucu oluşan elektrik kesintisinin bir türlü giderilememesi vatandaşları çileden çıkardı. 3 gündür elektriklerinin olmadığını belirten vatandaşlar battaniye altında ısınmaya çalıştıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Esenyurt Talatpaşa Mahallesi, Pazaryolu Caddesi 1007’inci sokakta yüksek gerilim sonucu meydana gelen arızalar nedeniyle elektriklerin sürekli kesilmesi mahalle sakinlerini isyan ettirdi. 3 gündür elektriklerinin kesik olduğunu belirten vatandaşlar, yeni yıla battaniye altında girdiklerini söyledi.
Mumla evi aydınlattıklarını belirten vatandaşlar, elektrik kesintisi nedeniyle doğalgazını kullanamadıklarını battaniye altında ısındıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.
BATTANİYELERLE ISINMAYA ÇALIŞIYORLAR
Elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalle sakinlerinden Şükriye Gülsever yetkililerden yardım talep ettiklerini ifade ederek, “Esenyurt’ta sıkıntılarımız var. Elektrik kesintilerimiz oluyor üç günden beridir. Doğal gazımız gidiyor, kombilerimiz arza yapıyor, çalışmıyor. Arıyoruz ilgilenen yok. Üşüyoruz, donuyoruz, çocuklarımız var mağdur oluyoruz. Bilmiyorum kimden, cevap bekliyoruz” dedi.
“İLGİLENEN YOK”
Şükriye Gülsever’in eşi Yasin Gülsever ise yetkililerin sorunla ilgilenmediğini belirterek, şunları söyledi: “Akşam 18.00’dan gece saat 01.00’e kadar elektriklerimiz kesik. İki gündür bu şekildeydi. Sabah elektriklerimiz geldi. Yaklaşık üç saat önce gene kesildi. Arıyoruz ilgilenen yok. Bunları bu şekilde ilgilenmesini kimden istiyoruz. Onu da bilemiyoruz. Hemen 70-80 metre altımızda obur tarafta elektrik var. Bizim burada maalesef bu sorunlar yüksek gerilim bahane ediliyor. ‘Alt yapıda sorunlar var’ deniyor. Bu kış kıyamette hangi çağda yaşıyoruz. Pazartesi’den itibaren Sibirya soğukları geliyor. Bir hafta on gün kar yağacak. Bu şekilde devam ederse biz neyle ısınacağız.”
Battaniye altında ısınmaya çalışan 7 yaşındaki küçük Deniz Gülsever ise, elektrik kesintisi nedeniyle çok zor ders çalıştığını belirtti.