Kanal S ekranlarında açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın yaptığı çalışmaların kenti kalkındırmaya yönelik olduğunu belirterek, "Vali Dağlı Samsun için bir şans" dedi.

'SÜPER BİR ŞEHİR OLACAK'

Karapıçak, Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de Said Çetintaş'ın sunduğu Yakın Açı programının konuğu oldu. Karapıçak, Samsun ve Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Vali Dağlı'nın Samsun'a geldiğinden bu yana, ciddi çalışmalara imza attığını kaydeden Karapıçak, "Valimiz Zülkif Dağlı Samsun için bir şans. Bu şehirde 8 tane organize sanayi bölgesi var. Birkaç gün önce, Çarşamba ilçesinde de OSB'nin temeli atıldı. Burada 7 bin 500 kişi çalışacak. 8 tane organize sanayi bölgesine yatırım yapıldığı zaman Samsun; bomba, süper, yıldız bir şehir olacak" ifadelerini kullandı.

'PARTİMİZ SEÇİME HAZIR'

MHP İl Başkanı Karapıçak, Yakın Açı programında, gazeteci Said Çetintaş'ın '2023 seçimlerine az bir süre kaldı. Seçime hazır mısınız?' sorusunu da cevapladı. Karapıçak, MHP olarak seçime hazır olduklarını belirtti. Seçime 9 ay gibi az bir süre kaldığını kaydeden Karapıçak, "Seçim biter, sayımlar biter, öbür günü seçim yeniden başlar. Bu, siyasetçiler için böyledir. Seçime hazır olmak isteyen partiler sürekli saha çalışmaları yapar. Cumhur İttifakı kapsamında, MHP olarak yarın seçim var denilirse bu gece hazırız" diye konuştu.

'MAHALLELERDE RAPOR TUTTUM'

Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelere gerçekleştirdiği ziyaretlerle de ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunan Karapıçak, "Aleviler devletine, milletine bağlı insanlar. İnanç bir tercih meselesi. Biz kaderde biriz. Bizim farkımız yok Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi. Bunlar bizim için çiçek parçası. Bu kimlikler üstünden ya da mezhep çatışması yaratarak siyaset yapmak çok çirkin. Ben Alevi mahallelerine gittim. Bir Türk'ün özetini arıyorsan orada. Bizim birbirimizle bir derdimiz yok. Ama nifakçılar, bölücüler var. Bizim iyiliğimizi istemeyenler, bunu yapıyor. Ben onlardan taleplerini aldım. 'Belediye başkanları veya bizler sizi ikinci plana atıyor muyuz?' diye sordum. 'Hayır' dediler. Eksikler var mı? Var. Ladik ve Havza'da 20 mahalleye gittim hepsinin raporlarını tuttum. Sayın Valimize takdim ettim" dedi.

VATANDAŞ CUMHUR İTTİFAKI'NDA KARARLI

Karapıçak, '2023 ile ilgili sahada ne görüyorsunuz, Samsun'da anket yaptırdınız mı?' sorusuna da yanıt verdi. Karapıçak, "Biz vatandaş ile konuşuyoruz. Cumhur İttifakı'nda insanlar kararlı. Sıkıntılarımız var diyorlar. Cumhur İttifakı çözecek sıkıntılarımızı diyorlar. Anketler havada uçuşuyor. Biz bir anket yaptırmadık. Anket halk zaten. Vatandaş konuşacak biz dinleyeceğiz. Biz de vatandaşı dinliyoruz partide" şeklinde konuştu.

6'LI MASA YIKIM EKİBİ

Ayrıca 6'lı masaya tepkisini de dile getiren Karapıçak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bir yapım ekibi var, bir yıkım ekibi var. Adayını hala belirleyememiş ekibe yıkım ekibi diyoruz. Birisi ak diyor, öbürü kara diyor, biri yeşil diyor. Karaya beraber kara diyen yok. Biz ilkeler üstünde konuşuyoruz, aday üstünde konuşmuyoruz diyorlar. Biri İmamoğlu olsun diyor, diğeri diyor Mansur olsun. Öbürü ben başbakan olacağım diyor. Aday nasıl belirlenecek şimdi. Çatlak sesler çıkıyor bir kaç aydır. Bunlar tabiri caizse 'lak lak' yapıyor. Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hızını almış, rotayı almış devam ediyor. Öbür tarafta yıkım ekibi 'adayı bulduk mu bulamadık mı, ben mi olayım, sen mi' diyor. 2023'te şu olacak. Cumhur İttifakı, 2023'te ok gibi karşıya geçer. KHK'lıları geri alacağız diyorlar. Masum vatandaş atılmadı ki. Biz gelirsek 'onu yapmayacağız bunu yapmayacağız, İHA'yı SİHA'yı yapanları da yargılayacağız' diyor. Bu milleti ne zannediyorsunuz? Bu insanlar her şeyi görüyor. Öbür taraftan yapılan çirkin muhalefeti de görüyor. Var mı projen. Ben görmüyorum. Tek bir proje var, Cumhurbaşkanını devirelim o gitsin. O gittikten sonra ne olacak belli değil. Bir devlet var. Osmanlı'dan bu yana ilk defa bir devlet güç yakaladı. Ülke ayağının üzerine kalktı, bu diriliş devam edecek."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.