Çiğdem Karaaslan şiddete yönelik cezaların artırılacağını açıkladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TBMM Genel Kurulunda, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemeleri içeren, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine katıldı. 

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI
Karaaslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"TBMM Genel Kurulu’nda, kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemeleri içeren Kanun Teklifimizin görüşmelerinin birinci bölümünü tamamladık."

CEZALAR ARTIRILACAK
Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun teklifi, Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. Teklife göre kadınlara yönelik yaralama ve kasten öldürme eylemlerinde cezalar artırılacak. Kasten öldürmenin cezası müebbetten ağırlaştırılmış müebbete çıkarılırken cezalar alt sınırlarda kasten yaralamada 4 aydan 6 aya, tehditte 6 aydan 9 aya, işkencede 3 yıldan 5 yıla çıkarılacak. İyi hal indiriminde ise sadece kılık-kıyafet gibi şekli gerekçeler kaldırılırken ısrarlı takip yoluyla tacize 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.