Gümüşhane’nin Şiran ilçesini doğrudan kent merkezine bağlayan İkisu-Şiran karayolundaki Tersun Dağı Geçidi’ni Karayolları ekipleri açmayınca köylüler traktör kiralayarak yolu açmaya başladı.
Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar, uzun yıllardan beri yapımı devam eden İkisu-Şiran karayolunun Tersun Dağı Geçidi’nin 36 gündür kapalı olduğu ve devletin açmadığı gerekçesiyle kendi aralarında topladıkları paralarla ve il dışındaki iş adamlarının da yakıt desteği yol açma çalışma yaptı.
TRAKTÖRLE KARAYOLUNDA KARLA MÜCADELE YAPTILAR
Yöre halkından 14 kişinin katıldığı ilginç eylemde tarla sürmekte kullanılan traktör kiralayan yöre sakinleri, traktörün arkasına takılan bıçak ile yolu bir aracın geçeceği genişlikte kürüdü. Vatandaşlar üç gün sürmesi beklenen çalışmayla birlikte geçidi yeniden ulaşıma açmayı planladıklarını söyledi.
Yolun kapalı olan 8 kilometrelik kısmının üçte birini açmayı başaran yöre sakinleri asla pes etmeyeceklerini belirterek 36 günlük süreçte çalmadıkları kapı kalmadığına dikkat çektiler. Yol açma çalışmalarını cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, daha sonra uzun yıllardan beri bitirilemeyen Şiran-İkisu Karayolu için “Bitsin artık bu 17 yıllık hasret. İkisu-Şiran yolunu tünelle birlikte istiyoruz. Şiranlı Gençler” yazılı pankart açtı.
“BU YOL SAHİPSİZ Mİ?”
Karayollarını ve ilgili birimleri defalarca arayarak yolun açılmasını talep ettiklerini belirten traktör eylemi organizatörü ve yöre sakini Selçuk Yıldız, “Bu yolumuz neden kapalı dursun ki? Neden biz buradan Gümüşhane’ye Kelkit’ten dolaşıp 160 kilometre yol gidelim ki? Bu yol açılmazsa Tersun Dağı geçidinin İkisu tarafında bulunan Kocadal köyüne ulaşmak için toplamda 35 kilometre yerine 160 kilometre, Gümüşhane’ye gitmek içinde 40 kilometre daha fazla yol gidiliyor” dedi.
Zeki Yıldız ise “Bu yol sahipsiz mi? Bu yolun açık olması herkese fayda sağlıyor. Bu yol millete hizmet eden en iyi ve en kestirme yol. Hastamız yada cenazemiz olsa 30 kilometrelik yolu 5 katına çıkarıp öyle ulaşımımızı sağlıyoruz. Para kazanmak kolay değil, herkes tasarruf etmeyi sever” diye konuştu.
Birkaç saat süren eylemin ardından vatandaşlar bir sonraki gün devam etmek üzere yol açma çalışmasına ara vererek evlerine döndü.