Tunceli'de 12 personeli taşıyan ve radardan kaybolan helikopterde bulunanların isimleri belli oldu.


ŞEHİT ATEŞİ BALIKESİR'E DÜŞTÜ

Tunceli'de düşen helikopterde şehit olan 7'si polis 12 kişiden birisinin de Balıkesir doğumlu polis memuru Ekrem Dereli olduğu öğrenildi.
Balıkesirli polis memuru Ekrem Dereli Tunceli'de düşen helikopterde şehit oldu.

Şehit polisten geriye Yazıcıoğlu'nun mezarı başında çektiği fotoğrafı kaldı

Tunceli’de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Sadettin Demir'den geriye Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı başında çekildiği fotoğrafı kaldı.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinden saat 11.40’da havalanan ve kalkıştan 10 dakika sonra bağlantısı kesildikten sonra düşen helikopterde 12 kişi şehit oldu. Şehitlerden polis memuru Sadettin Demir, Büyük Birlik Partisi’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı kaderi paylaştı. Şehit polis memurundan geriye Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı başında çekildiği fotoğraf kaldı.

Helikopter kazasında şehit olan polisin haberi Kayseri’deki ailesine ulaştı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Özel Harekat Polisi Ahmet Cihan Kilci’nin acı haberi ailesine ulaştı.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde sabah 11.40 sıralarında düşen helikopterdeki 7 polisten biri olan Ahmet Cihan Kilci’nin şehit haberi Kayseri Kocasinan ilçesi Hürriyet Mahallesindeki baba evine ulaştı. Bekar ve 27 yaşında olduğu öğrenilen şehit polisin acılı babası Ejder Kilci ve Dilber Kilci, kendilerine ulaşan haberin ardından fenalaşarak, ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Helikopter kazasında 7 polisin yanı sıra, 1 hakim, 1 asker ve 3 askeri personelin şehit olduğu bildirilmişti.


MALATYA'YA 2 ŞEHİDİN ATEŞİ DÜŞTÜ

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan polis memurlarından Candaş Kaplan ve Hasan Yıldırım'ın Malatya'daki baba ocaklarına acı haber verildi.
Şehit polislerden 24 yaşındaki Candaş Kaplan ve Hasan Yıldırım'ın Malatya'daki baba evlerine ateş düştü. Askeri yetkililer tarafından her iki şehidin ailelerine acı haber verildi. Şehit polis Candaş Kaplan'ın, Battalgazi ilçesi Hacıabdi Mahallesi Ancarlı Sokak Uludağ Yapı Kooperatiflerinde oturan babası Mustafa ve annesi Gülbahar Kaplan'a acı haber verildi.


Babası CHP'li belediye meclis üyesi

Şehit Candaş Kaplan'ın acı haberini alan baba Mustafa Kaplan'ın Akçadağ Belediyesinde CHP'li meclis üyesi olduğu ortaya çıktı. Haberin ardından CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Acı haberin ardından Ailenin Tunceli'ye hareket ettiği öğrenildi.


Kardeşi asker

Şehit polis Kaplan'ın bir kardeşi bulunduğu öğrenilirken, kardeşi Çağdaş'ın ise asker olduğu bildirildi. Çağdaş Kaplan'ın Kıbrıs'ta vatani görevini yaptığı öğrenildi.
Şehit polis Hasan Yıldırım'ın annesi Melika ve babası Fuat'a da acı haber yetkililer tarafından ulaştırıldı. Gaziantep'te Olay Yeri İnceleme görevlisi olarak görev yapan Hasan Yıldırım'ın, kısa süre önce Özel Harekat Polisi olduğu ve geçici görev ile Tunceli'ye gönderildiği öğrenildi.
25 yaşındaki Yıldırım'ın 4 yıllık polis olduğu ve bekar olduğu belirtildi.

Tunceli'deki şehit ateşi İzmir'i yaktı

Tunceli'de, 12 kişinin şehit olduğu helikopter kazasının ardından İzmirli Komiser Pilot Abdullah Ortanca’nın şehadet haberi İzmir'deki ailesine verildi.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle helikopter düşmüş ve helikopterdeki 7 polis, bir hakim, bir Astsubay ve 3 askeri personel şehit olmuştu. Bu acı haber tüm Türkiye’yi üzüntüye boğarken, görevlilerin şehadet haberleri de ailelerine ulaştırıldı.


6 AY ÖNCE ŞARK GÖREVİ İÇİN TUNCELİ’YE GİTMİŞTİ

İzmirli Komiser Pilot Abdullah Ortanca’nın acı haberi de İzmir'in Karabağlar ilçesindeki ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehit Ortanca’nın şehit olduğu haberini alan baba Recep ve annesi Saadet Ortanca haberle birlikte yıkıldı. Şehit evi, daha sonrada Türk bayraklarıyla donatıldı. Mahalleden de çok sayıda kişi şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


ŞEHİT ATEŞİ KÜTAHYA’YA DÜŞTÜ

Tunceli’de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis Murat Ködük’ün şehadet haberi Kütahya’daki ailesine ulaştı.
Tunceli’de düşen helikopterde şehit olan polis Murat Ködük’ün acı haberi Kütahya Osmangazi Mahallesi’nde yaşayan annesi Zahide ve babası Mustafa Ködük’e emniyet yetkilileri tarafından verildi. Haberin ardından şehidin yakınları eve akın ederken, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik de eve gelerek aileye yakınlarına başsağlığı diledi.
4 kardeş olan şehidin evli ve 2 çocuk babası olduğu, ailesinin Diyarbakır’da yaşadığı öğrenildi
Şehit polis Murat Ködük’ün cenazesinin yarın Kütahya’da toprağa verileceği öğrenildi.


ŞEHİT ATEŞİ ORDU’YA DÜŞTÜ

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan Hakim Onur Alan'ın, 5 ay önce Ovacık ilçesine tayin edildiği Ocak ayında ise göreve başladığı öğrenildi. Şehit hakimin, seçim evraklarını Tunceli'ye bıraktığı ve dönmek için helikoptere bindiği öğrenildi.
Tunceli'nin Pülümür ilçesi Sarıgül köyü sınırlarında dağlık alana düşen helikopterde şehit olan Ovacık Hakimi Onur Alan'ın, 5 ay önce atamasının yapıldığı Ocak ayından itibaren ilçede görev yaptığı öğrenildi. Gümüşhane nüfusuna kayıtlı olan Alan'ın, ailesinin Ordu da yaşadığı bildirildi.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde hakimlik yapan Alan'ın, halk oylamasıyla ilgili seçim evraklarını Tunceli'ye götürerek teslim ettiği öğrenildi. Tunceli'den helikoptere Ovacık'a gitmek için bindiği öğrenilen şehit hakimin 29 yaşında olduğu bildirildi.


ÇANKIRI’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Tunceli’de düşen helikopterde şehit olan sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu’nun acı haberi memleketi Çankırı’da üzüntüye yol açtı.
Tunceli’de Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter kalktıktan 10 dakika sonra radardan kaybolmuş ve yoğun aramalar sonrasında helikopterin düştüğü anlaşılmıştı. Tunceli Valiliği düşen helikopterdeki 12 kişinin şehit olduğunu duyurmuştu.
Helikopterde şehit olan sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu’nun acı haberi memleketi Çankırı’da üzüntüye neden oldu. Şabanözü ilçesine bağlı Karahacı köyü nüfusuna kayıtlı olan Karsavuranoğlu’nun annesi acı haberi ziyaret için gittiği Ankara’da öğrendi.
Şehit Karsavuranoğlu’nun Diyarbakır’da yaşadığı bildirildi.


ŞEHİT POLİSİN KONYA'DAKİ AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Tunceli'de düşen helikopterde şehit olan 12 kişiden polis memuru Azam Güdendede'nin Konya'da yaşayan ailesine acı haber verildi.
Konya'nın merkez Karatay ilçesi Sedirler Caddesi'nde oturan şehit polis memuru Azam Güdendede'nin (25) babası Muzaffer ve annesi Rukiye Güdendede'ye şehit haberi yetkililer tarafından verildi. Şehidin üç erkek kardeşten ortancası olduğu, bir ağabeyinin de Ağrı'da polis olarak görev yaptığı öğrenildi. Bekar olan şehidin evinin önünde ambulans da hazır bekletilirken, Tunceli'deki görevinin bitmesine 2 ay kaldığı belirtildi. Öte yandan, yakınları şehidin evine gelmeye başladı


ÇORUM’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Astsubay Yavuz Selim Karaman’ın Çorum’un Sungurlu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bu sabah saat 11.40 civarında düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterdeki 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 askeri personelin şehit olduğu bildirildi.
Şehitlerden Tunceli Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığından görevli Astsubay Yavuz Selim Karaman’ın Çorumlu olduğu öğrenildi. Karaman’ın şehadet haberi İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan ve diğer protokol üyeleri şehidin Akçakent Mahallesi'nde TOKİ evlerinde yaşayan baba Hasan ve anne Mine Karaman’a verildi.
Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları acı haber üzerine eve gelirken şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin akrabaları gözyaşlarına hakim olamazken, yakınlarınca teselli edilmeye çalışıldı. İki kardeşi bulunan şehit Karaman’ın, bekar olduğu öğrenildi.
Öte yandan 5 yıl önce göreve başladığı öğrenilen şehidin cenazesinin, yarın Tunceli'deki askeri törenin ardından Çorum'un Sungurlu ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.


ŞEHİT ATEŞİ ERCİŞ’E DÜŞTÜ

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Kadir Bahçe’nin Van’ın Erciş ilçesindeki baba evine ateş düştü.
Vatani görevini yaptığı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Gürbulak mevkii, Karaburun köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucunda ağır yaralanan Erciş doğumlu Uzman Çavuş Kadir Bahçe, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.
Bahçe ailesinin tek erkek çocuğu olan Kadir Bahçe’nin şehit haberi baba evini yasa boğdu. İlçenin Sahilkent Mahallesi’ndeki baba evine büyük bir Türk bayrağı asılırken, aile yakınları ise sinir krizi geçirdi. Şehit Uzman Çavuş Kadir Bahçe’nin cenazesinin yarın öğlen namazı sonrası Sahilkent Mahallesi Büyük Hafız Camii önünde yapılacak törenin ardından, aile kabristanlığında ebediyete uğurlanacağı bildirildi.