Türk ev mobilyası sektöründe 10 yılı geride bırakan Evgör, alt yapısını şekillendirdiği ve ilkini Erbil’de açtığı mağazalaşma modeli ile Anadolu’daki büyük şehirlerde yeni satış noktaları hedefliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Evgör Mobilya yönetici ortağı ve genel müdürü Ahmet Ekmen, İstanbul’da kendilerine ait 5 mağaza ile hizmet verdiklerini belirterek “Online alışveriş sitemiz üzerinden Edirne’den Şırnak’a kadar mobilya satıyoruz. Türkiye’nin her noktasından ürünlerimize olan ilgi bizi yeni satış noktaları açmaya yöneltti. Bunun üzerine mağazalaşma stratejimizi, bayilikten biraz daha farklı bir modelle konumlandırdık. Bölgesinin markasız mobilya mağazalarını Evgör çatısı altına alıp, Anadolu genelinde satış noktası zinciri kurmayı planlıyoruz. Bu modelin ilk örneğini Erbil’de hayata geçirdik. Devamı İran ve Azerbaycan ile gelecek. Ayrıca ürünlerimize ilginin yoğun olduğu başta Almanya ve Fransa olmak üzere AB ülkelerini de hedefliyoruz” dedi. Sisteme katılan mobilya mağazalarından herhangibir isim hakkı bedeli talep etmeyen firma, ürün tedariğinin yanı sıra kurumsal kimlik, tanıtım, pazarlama, satış, personel ve eğitim gibi konularda da destek veriyor.
Kurulduğu 2004 yılından bu tarafa mobilya ve aksesuar ürünleriyle yaklaşık 50 bin ailenin evine giren Evgör, 2015 yılı ile birlikte mağazalaşma atağına geçti. Yeni mağazasını Tuzla’da hizmete sokan ve İstanbul’un her iki yakasında kendisine ait showroomları bulunan firma, bölgesinin nitelikli mobilyacılarını, Evgör satış noktasına dönüştürme modeliyle de hem Anadolu’ya hem de yurt dışına açılmayı planlıyor.
Bunun ilk örneğini yurt içinden önce Erbil’de hayata giçeren Evgör, özellikle online mobilya mağazasından yoğun sipariş aldığı illere odaklanıyor. Bu yıl için hedeflerinde 5 ayrı bölgede en az 5 mağaza açmak olduğunu söyleyen firma genel müdürü Ahmet Ekmen, “İşbirliği görüşmelerinde oldukça seçici davranıyoruz. Hemen çok sayıda satış noktamız olsun gibi bir kaygımız yok. Müşteri memnuniyetinden taviz vermeyen, yenilikçi vizyona sahip, kurumsallaşmayı çabuk özümseyebilecek ve yaptığı işe katma değer sunma arzusunda olan mobilyacılarla ilerlemek istiyoruz” dedi. Firma benzer bir mağazalaşma modeli ile K.Irak dışında İran, Azerbaycan, Rusya gibi komşu coğrafyalarda da satış noktaları hedefliyor.
İnternet mağazacılığı konusunda sektörünün ilkleri arasında yer alan Evgör Mobilya, ortalama 5 bin ürün ile Türkiye’nin internetteki en büyük online mobilya mağazası olan www.evgor.com.tr adresi üzerinden, yurt içi ve yurt dışına ürün satış gerçekleştiriyor. Ülke geneline ücretsiz teslimat ve montaj hizmeti veren Evgör mobilyanın bayilik koşulları hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Türkiye’nin her yerinden 444 888 6 numaralı telefonu arayabilir ya da Evgor.com.tr sayfasını ziyaret edebiliyor.