Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'ndeki yöre halkı, santralin yaratacağı sorunlardan endişe duyduklarını, tepkiler verilmesine rağmen hiçbir yetkilinin seslerini duymadığını söyledi. 

SANTRAL İSTEMİYORUZ
Bahar KAYNAK: Santrali köyümüzde ovamızda istemiyoruz. Çünkü santral bahçemize, içme suyumuza sağlığımıza zarar verecek. Ne kadar çok karşı çıksak bile hala çalışmaya devam ediyorlar. Hiçbir yetkili gelmedi. Siyasilerin sesiz kalmasına da anlam veremiyorum. 

SİYASİLER TEPKİSİZ
Saniye ŞİŞ: Santral ile ilgili her zaman tepki göstermemize, zararlı olacağına söylememize rağmen hala çalışmalar devam ediyor. Hiçbir yetkili sesimizi duymadı. Ovamızı katlediyorlar. Kıraç toprak istemiyoruz. Siyasiler dahi sesiz kalıyor ve siyasilerin sessiz kalmasında da bir çıkar ilişkisi olduğunu düşünüyorum. 

ŞEHİR  ZARAR GÖRÜCEK
Gülhanım GÜL: Santral sadece Çarşamba'ya değil Samsun'un  tamamına zararı olacak. Bu kadar tepki vermemize rağmen santrali faaliyete geçirdiler. Hiçbir siyasi'de ses çıkarmıyor. Neden kimse önünü alamadı bilmiyoruz. 

İLERİYİ DÜŞÜNEN YOK
Fatma ŞİŞ:  İş yeri diyorlar tamam ama bağımıza bahçemize zarar verecek bizim sağlığımıza zarar verecek bir fabrika istemiyoruz. Yerimiz yurdumuz var. İleride ne yapacağız. Kimse önünü arkasını düşünmüyor. Kimse sesimizi duymuyor. 

NEFESİMİZİ KESECEK
Sebahat KAYNAK: Biz mahalleli olarak santralin yapımına karşıyız. Bizler hasta insanlarız buralar da nefes alabiliyoruz. Ama santral bizim nefesimizi kesecek. Bağımızın bahçemizin ne olacağı belli değil. Tepkilerimize rağmen kimse başa çıkamadı. Bu kadar tepkilere rağmen çalışmasının arkasında siyasi güçlerin olduğunu düşünüyorum. 

BİZİ DİNLEYEN YOK
Davut ŞİŞ: Santralin her türlüsüne karşıyım. Santral bize gelmez. Santral tepkilerimize rağmen çalışıyor. Şuan çok belli olmasa da ileride büyük sıkıntılara sebep olacak. Santralle ilgili kime gittiysek oralı olmadı. Santralin yerine başka bir şey yapsalar tarımla alakalı bir iş sahası yapılsa tamam ama direk zehir küpünü ovanın ortasına kurdular. 

MAHSULLERİMİZ YANACAK
Hasan TURGUT: Santral bacasını yakmaya başlayınca bütün mahsullerimiz yanacak. Biz ovamıza santralin yapılmasına hala karşıyız. Fakat hiçbir yetkili sesimizi duymuyor ve çalışmalar tüm hızıyla devem ediyor. 


Esra VURAL