Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Bilim Atölyesi'nin TEKNOFEST'e yetişeceğinin ve Uludağ Mahallesi'ne yapılması planlanan yaşam alanı ve halı saha ile ilçedeki Merkez Caddesi üzerindeki Hanım Konağı'nın inşaatına başlanacağının müjdelerini verdi.

07-canik (2).JPG

HANIM KONAĞI İNŞAATI BAŞLIYOR

Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda, belediyenin devam eden projeleri hakkında bilgi veren İbrahim Sandıkçı, Merkez Caddesi üzerindeki Hanım Konağı'nın ihalesinin bu ay yapıldığını iletti. Sandıkçı, "İnşaatına başlanacak. Altı ay içerisinde 4 katlı konak bize teslim edilecek. İlk katta, zabıta, SASKİ gibi kurumların bilgilendirme alanları olacak. Üst katlarda ise vatandaşlarımızın faydalanabileceği sosyal alanlar yer alacak" şeklinde konuştu.

07-canik (1).jpg

BİLİM ATÖLYESİ TEKNOFEST'E YETİŞECEK

İki bin metrekare kapalı alanda yapılan Bilim Atölyesi çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Sandıkçı, "Buranın da temmuz ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Temel atma töreni yapabiliriz. Ağustos ayındaki TEKNOFEST'e kadar inşallah burayı yetiştireceğiz. Yine bu ay Uludağ'da yapacağımız halısaha çalışmaları başlıyor. Ve buraya yaşam alanı yapılacak" diye konuştu.

07-canik (1).jpeg

ÇAT KAPI İFTAR PROGRAMI

Öte yandan ilçedeki yol çalışmalarının devam ettiğini belirten Sandıkçı, Şehir Hastanesi etrafında rehabilitasyon çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Sandıkçı, aynı zamanda Ramazan ayında 5 bin koli yardım paketi dağıtmayı hedeflediklerini belirterek, "Yine market kartlarını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Çat kapı giderek, iftar programlarımız var. 22 gün çat kapı ilçede kapı kapı gezeceğiz, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz" dedi.

'MUHTARIN SEÇİLME ENDİŞESİ'

Meclis toplantısında ayrıca konut alanına dönüştürülen mera alanıyla ilgili tepkilere yanıt veren Başkan Sandıkçı şunları söyledi:

"Mera alanının A tipi değil ve burada hayvan otlatılmıyor. Çıkıyor bir muhtar, 'iki bin hayvanımız aç kalma tehlikesinde' diyor. Bu köyde zaten o kadar hayvan yok. Buradaki asıl mesele, acaba bir daha ki dönem muhtar seçilebilir miyim endişesidir" dedi.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.