Bilecik’te oynanacak U-13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının kura çekimi Bilecik’te gerçekleştirildi.
Bilecik Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) il binasında yapılan U-13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe futbol müsabakası kura çekimine turnuvaya katılacak 6 takım temsilcilerinin yanı sıra Bilecik ASFK Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Tesisler Müdürü İsmail Özdil katıldı.
Yapılacak kura çekimi öncesi açılış konuşmasını yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Bilecik’te oynanacak U13 Türkiye kupası müsabakalarının kura çekimleri için toplandıklarını belirtti. Tosun, “Bilecik’in tanıtımı açısından çok önemli olan bu tür organizasyonlarda destek ve katkıları olan Federasyon yetkililerine teşekkür ederek gruplara katılan tüm takımlara başarılar dilerim” dedi.
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Tesisler Müdürü İsmail Özdil ise, Tesislerle ilgili her türlü sıkıntıları kendilerine söylemesi gerektiklerini belirterek,” Hem sentetik, hem çim olarak. Antrenman yapmak isteyen takımlarda da hiçbir sıkıntımız yok. Biz başarılar diliyoruz” dedi.
“U-13 1. KADEME MAÇLARINI BİLECİK 6 TAKIMA EV SAHİPLİĞİ EDECEK”
Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, U-13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe futbol müsabakasına Bilecik’in 6 takıma ev sahibi edeceğini söyledi. Takımların 3’erli gruplar halinde A ve B grubu olarak 2 gruba ayırdıklarını belirten Toku, “2 İstanbul, 2 Bursa, 1 Kütahya birde Manisa takımlarının katılacağı U-13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe futbol müsabakalarında takımlara başarılar diliyorum. Şampiyon olan takıma ise, 2. Kademe maçlarında başarılar dilerim” dedi.
Konuşmaların ardından çekilen kuralar sonucu A grubu, Bursaspor, Manisa Turgutlu Spor ve İstanbul Damla Spor yer alırken, B grubunda ise; İstanbul Seyrantepe Spor, Bursa Gazi Paşa Spor ve Kütahya Dumlupınar Üniversite Spor yer aldılar.
Ayrıca, ilk maçlar yarın Bilecik Edebali Stadı’nda saat 17.00’de Bursaspor ve Manisa Turgutluspor arasında olacak. B grubunun maçı ise Cumartesi günü saat 18.30’da Seyrantepe spor ve Gazipaşa Spor arasında oynanacak.