Olay geçen yıl İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Polikliniği'nde meydana geldi. Kiraz Y. çocuğu kustuğu için panikledi. Henüz kendisine sıra varken muayene odasına girdi. Bu sırada doktor Tuğçe Damla T. ise bir hastayı muayene ediyordu. Doktor da henüz kendi sırasının gelmediğini söyleyerek muayene odasından çıkmasını istedi. Ancak bu sırada çocuğu için endişelenen anne Kiraz Y. ile doktor Tuğçe Damla T. arasında tartışma yaşandı.



'AĞLAYARAK ÇIKTIM' 

Doktor Tuğçe Damla T. görevi başında kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturmanın ardından hasta yakını Kiraz Y. hakkında görevi başındaki kamu görevlisine hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yaşanan bu tartışmalar dava dosyasına farklı iddialar şeklinde yansıdı. Acil servis doktoru şikayet dilekçesinde, "Muayene sırası 147'de iken 148 numaralı hastanın annesi içeri girdiği sırada hasta muayene ediyordum. Dışarıda beklemesini söyledim. Aniden içerideki hastanın yanında bağırıp 'Sende doktor sıfatı mı var, aynaya bak, böcek, maymun, geri zekalı' diye hakaret etmeye başladı."

"ANNEYE BAK ANNEYE, SENDE ANNE SIFATI VAR MI?"
Sanık olan Kiraz Y. ise savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Çocuğum kötü durumda olduğunu söyleyip lütfen bakar mısınız dedim, kendisi bana "Anneye bak anneye sen de anne sıfatı var mı" dedi. Ben de kendisine "Siz bana böcek gibi bakıyorsunuz. Beni insan yerine koymadınız, siz aynaya bakın siz de doktor sıfatı var mı" diyerek çocuğum kucağımda ağlayarak dışarı çıktım" diyerek ifade verdi.

Takvim'in haberine göre davanın ilk duruşmasında karşılıklı tanıkları dinleyen mahkeme, şahit olarak belirtilen 2 kişinin zorla getirilmesine ve ayrıca olay yerini gösteren kamera kaydı olup olmadığının hastaneye sorulmasını isteyerek