AW602925_01.jpg

ATAKUM "BARIŞI RESMEDİYORUM" ETKİNLİĞİ

Doç. Dr. Sena Sengir Aydın küratörlüğünde OMÜ ve Atakum Belediyesi iş birliği ile Atakum Kent Meydanı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uluslararası Resim Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya Türkiye, Portekiz, Romanya, Estonya ve Polonya’dan katılan onlarca öğrenci “Barışı Resmediyorum” etkinliği ile barış resimleri çizdiler.

AW602925_04.jpg

"23 NİSAN DÜNYADA İLK KEZ TÜRK ÇOCUKLARINA EMANET EDİLMİŞ MİLLİ BİR GÜNDÜR"

Dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklara emanet edilmiş bir milli bayramın olmadığına dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “23 Nisan, çocuklarımızın bayramı. Dünyanın hiçbir yerinde çocuklara emanet edilmiş böyle bir milli bayram yok. Türk çocukları bu nedenle çok şanslı. 23 Nisan’ın 102. yıldönümünü kutluyoruz. 23 Nisan’ın bir başka anlamı da ulusal egemenliğin yani saraydaki, ahalideki, kişilerdeki iktidar gücünün halka aktarılmasıdır. Dünyada ilk kez Türk çocuklarına emanet edilmiş milli bir gündür” dedi.

AW602925_03.jpg

"BARIŞIN RESMİNİ ÇİZİYORLAR"

Çalıştaya katılan tüm çocukların barışı resmettiklerini ifade eden Başkan Cemil Deveci, “Kutlamaların yanı sıra uluslararası bir etkinlik de yapıyoruz. 5 ülkeden gelen çocukların katıldığı Samsun’daki ilk Uluslararası Resim Çalıştayı'nı gerçekleştiriyoruz. Portekiz, Romanya, Polonya, Estonya ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çocuklar çalıştayımızda hem kaynaşıyorlar hem de barış duygusunu birbirlerine aşılıyorlar. Çocuklarımız ayrıca sanatın barışçı ve hızını kullanarak Atakum’dan dünyaya mesaj vermeye çalışıyorlar. Türkiye’nin kurucusu ‘Yurtta barış, dünyada barış’ demiştir. Buradaki çocuklar da hep birlikte barışın resmini çiziyorlar” diye konuştu.

AW602925_06.jpg

Türkiye’de 23 Nisan’da önemli bir etkinlikte yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden yabancı öğrenciler ise, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Türkiye’de olmaktan çok mutluyuz. Hep birlikte burada barışın resmini çiziyoruz. İnşallah dünyada da barış ortamı bir an önce sağlanır ve herkes mutlu bir şekilde yaşamını sürdürür” ifadelerini kullandılar.

AW602925_07.jpg

Öte yandan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atakum Kent Meydanı’nda doyasıya kutlandı. Çocuklar, birbirinden farklı birçok etkinlikte keyifli zaman geçirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.