Gaziantep’te AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mustafa Yurdakul, yemekli toplantıda basın mensupları ve özürlü dernek temsilcileriyle bir araya gelerek kendin tanıttı.
Toplantıda ilk konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi yaptı. Çelebi konuşmasında, “Bugün burada bulunmamızın bir çok sebebi olmasına rağmen asıl nedeni bir farkındalık nedenidir. Ülkemiz demokrasi adına ülkedeki vekilleri tespit etmek, bu vekillerinde halkın vekilleri olması adına bir seçim arenasına girmiştir. Bu vesile ile bu seçimde engellilerinde durum tespiti olmasını gerektiğini düşünüyorum. Gaziantep ilimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin tümünü, Akdeniz’in yarısını içine alan inci bir kentimizdir. Gaziantep ilimiz engelli kardeşlerimizin de aday adayı olduğunu Mustafa Yurdakul kardeşimde bu süreç içinde inşallah adaylığını da yakalar “dedi.
Aday adayı Mustafa Yurdakul ise, ”Sizlerin de desteği ile 25 dönem Milletvekilli için AK partiden aday adayı oldum. Bu yola çıkarken sadece engellilerin değil tüm vatandaşlarımızın da sorunlarını dile getirmek için bu yola çıkmış bulunmaktayız. Yapılan araştırmaları göre, Türkiye nüfusunun yüzde 12.9 unun engelliler teşkil ediyor. Gaziantep’te 115 bine yakın engelli kardeşlerimiz bulunmaktadır. Hükümetimizin kamuda istihdam edilmesi konusunda önemli çalışmalar yapmıştır. Buradan aile ve politikalar bakanlığının kurucusu Fatma Şahin hanım efendiye çok çok teşekkür ediyorum.
Sayın bakanımızın önderliğinde engelli bireylerimizin yaşadıkları sorunların çözülmesi noktasında bakanımızın ve başkanımızın yaptıklarını göz ardı edemeyiz.
Hiçbir engelli ferdimiz kendini yalınız ötelenmiş ve ayrımcılığa maruz kalmış olduğunu his etmesini istemiyoruz. Ayrımcılık değil hakların teslim edilmesini benimsiyoruz. Herkes engeli adayı olduğunu unutmamalıdır. ‘Bize engelimiz engel olmaz’ sloganı ile yola çıktık ve diyoruz ki sevgi engel taşımaz. Son günlerde yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz, Özgecanlar ölmesin diyoruz” dedi.