Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın piyasaları germediğini söyleyen Salih Özman, "Biz de kur problemi var. Bundan dolayı yatırımcı daha ucuza altın alamayacak" dedi.

28-KUYUMCU (3).jpg

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI EKONOMİYİ NASIL ETKİLEDİ?

Kurda yaşanan dalgalanma ve Rusya-Ukrayna savaşının altın piyasasına yansımaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Özman, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın devam ettiğini, bu durumun dünya ekonomisini etkilemediğini belirterek, "Avrupa Birliği bir takım kararlar aldı ve Rusya'ya yaptırımlar uyguluyor. Ama bu gerginlikler artıkça ufak tefek altın ons fiyatlarında yükseliş oluyor. Biraz durulma olduğunda geriye doğru çekilme oluyor. FED'in faiz artırıp artırmayacağı kararı çok bekleniyordu. FED, birçok merkez bankasının faiz artışını pas geçmesine rağmen 25 pas puanlık artırdı. Bu bize şunu gösterdi; savaş dahi olsa FED parasal sıkıştırmayı gösterecek faizleri bir miktar artıracak ve doları biraz daha değerli kılacak. Bu da altının yükselmesi önündeki engel" diye konuştu.

28-KUYUMCU (2).JPG

ALTINDA DÜŞÜŞ OLUR MU?

"Altın bin 880 ve bin 930 dolar arasında gidip gelir" diyen Özman, şunları dile getirdi:

"Türkiye'de döviz fiyatının serbest bırakılması ve fazilerin düşük tutulması veya bir takım önlemler cari açığı daha da büyütüyor. Açığı düşüremedik. Bizim bir kur problemimiz var. Bu kur probleminden dolayı altın yatırımcısı da yaz aylarını sonunda da daha ucuza alamayacak. Bundan sonra dünya ons bazında düşüş olsa da daha fazla düşük fiyata altının tüketilmesi beklenmiyor."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.