Samsun Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir, yıkılacağı gündeme Site Camii ile ilgili, "Dileriz Site Camii de bu kaderle yüzleşmez. En büyük hizmet var olanı korumak, iyileştirmek ve güzelleştirmektir" dedi.

 ‘Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim’ projesi kapsamında yıkılacağı gündeme gelen Site Camii ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir, değerlendirmelerde bulundu.

WhatsApp Image 2022-03-25 at 13.12.51.jpeg

SİTE CAMİİ'NİN YIKILMASI İDDİALARI TEDİRGİN ETTİ

"Son günlerde İlkadım ilçemizde tarihi dokusuyla simgeleşmiş olan Site Camii’nin yıkılmasına dair iddiaları ve tepkileri yakından takip ediyoruz" diyen Aydemir, Site Camii binası içinde uzun yıllardır esnaflık yapan hemşerilerimizden aldığımız bilgilere tapularına ilk olarak şerh koyulduğu ve sonrasında kaldırıldığı söylenmektedir. Bu durum burada yer alan esnafımızı tedirgin etmiştir" dedi.

BAKIM VE RESTORASYON YAPILMALI

Site Camii’nin şehrin simgelerinden biri olduğunu ifade eden Aydemir, " Buranın yıkılması durumunda planlanan proje nedir? Millet Bahçesi sevdasına şimdi de Site Camii mi dahil edilmiştir? Özellikle Atakum ve İlkadım ilçelerimizde Büyükşehir Belediyemizin absürt çalışmaları ve adımları bizlerde yerel seçim sonuçlarından dolayı buradaki hemşerilerimizle bir hesaplaşma gayretinin olduğu algısını oluşturmaktadır. Taşı taş üstüne koymak yerine, var olanı korumak yerine Samsunlunun serveti ölü doğan projelerin beton harcına gömülmektedir. Dileriz Site Camii de bu kaderle yüzleşmez. Aksine Site Camii’nin korunması ve iyileştirilmesi adına gerekli bakım ve restorasyonlarının yapılması hem esnafımızın hem ibadet etmek için gelen hemşerilerimizin hem de kent turizminin hayrına olacaktır.”

Merkez Site Camii’ndeki esnafta dün bir araya gelerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e tepkilerini dile getirmişti.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.