Türkiey’de turizmi 4 mevsime yayma çalışmaları sonuç vermeye başladı. Ukrayna’nın Kiev, Kharkiv ve Liviv kentlerinden gelen 100 acente sahibi, sanatçı ve Ukraynalı gazeteciler Dalaman’a geldi. Turizmi 4 mevsime yayma projesi kapsamından Ukraynalı heyetin bir dizi programda bulunacağı belirtildi.

Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, bölgede turizm sezonun uzadığına dikkati dikkati çekerek ”Yıllardır turizm sezonunun 4 mevsime yayılması için çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların sonuçlarını almaya başladık. Geçtiğimiz günlerde de Bulgaristan’dan Dalaman’a charter seferi düzenlendi. Sofya’dan Bulgaria Air’e ait uçakla Dalaman Havalimanı’na ilk direct uçuş gerçekleşti ve gelecek sezon içinde devam edecek. Bölgemiz için önemli bir başlangıçtı. Bölge turizmi için zaman kavramı tanımadan çalışmak gerekiyor" dedi.

Ukrayna pazarı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Ukrayna son yıllarda parlayan bir yıldız. Bu pazarın büyümesi için son 2 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Tour Operstörleri ile birlikte bir dizi çalışma yaptık. Bu çalışmalar sonrasında, Ukrayna’nın bir çok kentinden Dalaman’a uçak seferleri düzenlenmeye başladı. Bu süreçte Travel Proffessionel Group (TPG) Ukrayna’da Dalaman bölgesini satan acentelerin sahiplerini ve Ukraynalı gazetecileri Dalaman bölgesinde misafir edecek. Ukrayna Pazarı, bölgemizin uygun fiyat avantajı ve doğru bölge tanıtımı sayesinde son iki yılda ciddi artış göstermiştir. Önümüzdeki yıl bu ivmenin pozitif yönde devam edebilmesi hep birlikte temaslarımızın sıklığına bağlıdır. Umarım Ukrayna pazarında karşılığını aldığımız ve bölgemizin kazandığı yeni bir yıl, yeni bir sezon daha olacaktır. TPG’nin bölge satış birincilerini getirdiği bu organizasyon ile hem çalışanlar motive olacak, hem de buraya gelen acente görevlileri, sanatçılar ve gazeteciler bölgemizi daha yakından tanıyacaktır” dedi.

Uçuşlar yüzde 20 oranında artırılacak

TGP’nin İncoming Acentesi Müdürü Çağatay Vural ise yapılan çalışmalarla birlikte uçuşların yüzde 20 oranında arttırılacağını belirterek "Havalimanındaki bu karşılama için YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve ekibine teşekkür ediyorum. Misafirlerimiz geleneksel olarak her yıl düzenlenen ’TPG Awards’ ödül töreni için Dalaman’dalar. TPG en cok satış saglayan seyahat acentelerini bu etkinliğe davet ediyor. 2017 sezonunda Kiev, Kharkiv, Liviv, Odessa, Vinnitsa şehirlerinden haftada toplam 9 full charter uçagımız Dalaman’a indi. Şirket bu sayıyı önümüzdeki yıl yüzde 20 oranında arttırmayı planlıyor. 2015 yılında Rusya ile yaşanan kriz sonrasında Ukrayna pazarı 2016 yılından başlayarak sayılarını katlayarak artırdı. Bu artışın önümüzdeki yıllarda yüzde 10-20 seviyelerinde devam edeceğini düşünüyorum. Ukrayna’dan Dalaman’a uçuşlar Nisan ayının 3. Haftasında başlıyor ve Ekim ayının 2. Haftasına kadar devam ediyor” dedi.