Bugün saat 13.00’te kordon boyundaki Truva Atı önünde uğurlama töreni gerçekleştirildi. Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ALKIŞLARLA SAMSUN'A UĞURLANDILAR

Atatürk’ün gazilik unvanı aldığı, adını tarihe altın harflerle yazdırdığı, tarihin akışını değiştiren ve büyük destanlara konu olan Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşı ateşinin yakıldığı Samsun’a saygı sürüşü gerçekleştiren bisikletçiler, alkışlarla uğurlandı.

"GÜZEL VE GURURLU BİR GÜN"

Doğancan Çetin, “Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllüsüyüm. Güzel ve gururlu bir gündeyiz. Bugün burada platformun 8 gönüllüsü 10 günde bin 100 kilometre yaparak, Samsun’a pedallayacaklar. Bu turun amacı bisiklet kültürünü yaymak, bisikletle ulaşım farkındalığı oluşturmak, aynı zamanda Çanakkale Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’e saygı ve minnetlerimizi iletmek” dedi.

"PLANLANAN 10 GÜNLÜK ROTAMIZ VAR"

Bir diğer bisiklet gönüllüsü Berfin Bulut ise, “Bu benim ilk uzun yolculuğum. Bir kadın olarak böyle maneviyatı büyük bir tura çıkmak benim için gurur verici. Amacımız, Ata’mıza kendi beden gücümüzle saygımızı ve sevgimizi göstermek. Şu an için planlanan 10 günlük bir rotamız var, o sürede Samsun’a varmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Gönüllü bisikletliler, Çanakkale, Biga, Bursa, İznik, Hendek, Bolu, Çerkeş, Tosya, Gümüşhacıköy ve Kavak rotasından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun'a ulaşmayı hedefliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.