Yüreğir Belediyesi, Milli Mücadele’nin 100. yılında madde bağımlılığı ile mücadelede milli bir şuur oluşturabilme ve arkadaşlarını kötü alışkanlıklardan uzak olmaya yönlendirecek ’50 Akil Genç’ yetiştirmek amacıyla 27 Şubat Cuma günü “Yüreğir’de Uyuşturucu İle Mücadele Çalıştayı” düzenleyecek.
Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde pilot olarak belirlenen 5 ilçe arasında yer alan Yüreğir Belediyesi 27 Şubat Cuma günü anlamlı bir projeye ev sahipliği yapacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği proje ile Yüreğir’de örnek olabilecek, milli ve manevi değerlerini bilen, milli şuur bilincine ulaşmış, sosyal donatıları kazanmış, arkadaşlarını kötü alışkanlıklardan uzak olmaya yönlendirebilecek “50 Akil Genç” yetiştirmeyi hedefleyen proje 27 Şubat Cuma günü Sheraton Adana Hotel’de düzenlenecek “Yüreğir’de Uyuşturucu İle Mücadele Çalıştayı” ile start alacak.
Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu’nun hazırladığı Acil Eylem Planı çerçevesinde, Milli Mücadele’nin 100. yılında uyuşturucu konusunda milli bir şuur oluşturabilme gayreti ile Yüreğir’den “Tek Sefer, Ölüme Yeter” sloganı ile seslenilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Sinema Sanatçısı Hülya Koçyiğit, Adana mülki amirleri, milletvekilleri ve diğer davetlilerin katılacağı etkinliklerle projenin tanıtımı gerçekleştirilecek.
YÜRÜYÜŞ, BASIN AÇIKLAMASI VE ÇALIŞTAY
Projenin tanıtımı kapsamında ilk olarak 27 Şubat Cuma günü saat 10:00’da Sular mevkiinden Atatürk Parkı’na sessiz yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün ardından saat 12:00’de ise dört ulusal kanaldan basın açıklaması yapılacak. Saat 13:30’da ise Sheraton Adana Hotel’de “Yüreğir’de Uyuşturucu İle Mücadele Çalıştayı” başlayacak.
Milli Mücadele’nin 100. yılında çok önemli bir projeye ev sahipliği yapacaklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, uyuşturucu ile mücadelede milli bir şuur oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Çelikcan,
“Hem gençleri bu kötü illetin elinden kurtarılabilmek, hem de daha sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla ülke çapında başlatılan uyuşturucu ile mücadele seferberliğine Yüreğir Belediyesi olarak imkanlar dahilinde tam destek vereceğiz. Kültür Evlerimiz’i uyuşturucu ile mücadelede etkin olarak kullanıyoruz, kullanacağız. Cuma günü gerçekleştireceğimiz proje ile Yüreğir’den Türkiye’ye ‘Tek Sefer, Ölüme Yeter’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.