İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, firmalar tarafından uygulanan üretim, stok, malzeme, personel takibini içeren “SAP” sistemi eğitimi sertifikalarını aldı. Firmaların üretimden, stoka, satılan ürün sayısından alınan malzemeye, personelin takibinden bilgilerin kontrolüne dek kullanılan yazılımın eğitimini alan 37 öğrenci, iş yaşamına atıldı.

Ders hakkında bilgi veren İEÜ Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysu Göçer, öğrencilerin kurumsal kaynak planlamasını yalnızca teorik olarak değil aynı zamanda uygulamalı olarak da öğrendiğine dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Göçer, “Kurumsal uygulamalar ve yazılım şirketi SAP tarafından uygulamaya alınan üniversite işbirliği dersini tamamlayan öğrencilerimiz, sertifikalarını aldı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ın desteğiyle SAP Üniversite İşbirliği Programı’nın İzmir’deki ilk üyesi oldu. Derslerimizde en güncel SAP sistemlerini kullanarak öğrencilerine interaktif bir eğitim ortamı sağlayabildik. Öğrencilerimiz, SAP sertifikasyon programlarına daha kolay ve avantajlı olarak ulaşabildi” dedi.

Günümüzde birçok firmanın bu sistemi kullandığını, öğrencilerin kariyer ve iş olanakları açısında bir adım önde başladığını aktaran Göçer, sistemin Lojistik ve Tedarik Zinciri Bilgi Sistemleri dersi kapsamında öğretildiğini ve öğrencilerin SAP Malzeme Yönetimi (MM), Üretim Planlama (PP), Depo Yönetimi (WM), Satış ve Dağıtım Yönetimi (SD) ve Müşteri Hizmetleri Yönetimi (CS) modüllerinde sertifika aldığını söyledi. Yrd. Dr. Göçer, öğrencilerin sertifikalarıyla birlikte kariyerlerini üretim, satış ve dağıtım, insan kaynakları, finans, kalite yönetimi, malzeme yönetimi ve daha birçok pozisyonda sürdürme şansı olduğunu kaydetti.