Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyünde gerçekleştirilen festivale gitmek isteyen vatandaşlar için sürmeli köyüne ilişkin ayrıntılar...  Samsun'un Bafra ilçesine 13 kilometre uzaklıkta mübadil köyü olan Sürmeli, 1924 yılında Kavala, Drama, Piritina yörelerinden gelen halkın yerleştiği dört hanelik bir köydür. Zaman içerisinde nüfusu artmış ve Bafra'nın en iyi tütününü yetiştirilen köy olarak adını duyurmuştur. 1960'lı yıllarda ise devlet elini tütün tarımından çekmiş ve bu sebepten büyük şehirlere göç olmuştur. Köyde kalan halk ise hayvancılığa yönelmiştir.

sürmeli ot festivali.jpg

SÜRMELİ KÖYÜ EKOLOJİK PAZARI

Köy içinde bulunan 25 tarihi evin butik otel şekline getirilip köye gelen ziyaretçilere tamamen doğal ve sağlıklı ürünler sunularak, köyde ekolojik pazar kurulması hedefleniyor. her hafta pazar günü kurulan Sürmeli Köyü Ekolojik Pazarına, Samsun ve çevre ilçelerinden pek çok ziyaretçi geliyor.

surmelide_organik_tarim_1.jpg

YÖRESEL OT FESTİVALİ'NİN BU YIL YAPILMASI BEKLENİYOR

Samsun'un Bafra ilçesinde ve Sürmeli köyünde gerçekleştirilen yöresel ot festivali 2 yıldır koronavirüs nedeniyle yapılmadı. Bu yıl ise mayıs-haziran aylarında yapılması bekleniyor. Festivalde Sürmeli Köyü çevresinde yetişen çeşitli otların tanıtılmasının ardından ot toplama yarışması düzenleniyor, köyün yemyeşil doğasından toplanan otların sayılması ve sınıflandırılması gibi etkinlikler barındıran etkinlikte akşam olunca toplanan otların yakılan ateşin üzerine konulan kazanda kavrularak taptaze bir ot kavurması gelen misafirlere ikram edilmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN