Samsun Yeni Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, bölgedeki mevcut çalışmalar ve yeni yatırım projeleri masaya yatırıldı.
Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Vali Yardımcısı Vekili ve Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, Yeni OSB Müdürü Oğuz Keleş ile Mimar Salih Köksal katıldı.
HASDÖV MERKEZİ MASAYA YATIRILDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “2025 Yılı Cazibe Merkezleri Destekleme Programı” kapsamında planlanan Hassas Sıcak Dövme Uygulama Merkezi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Samsun Yeni OSB Müdürlüğü yürütücülüğünde hayata geçirilecek merkezin 150 milyon TL bütçeye sahip olduğu, yıllık 800 bin parça üretim kapasitesine ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.
NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRİLECEK
Toplantının bir diğer gündem maddesi ise eğitim yatırımları oldu. Yeni OSB’de faaliyet gösterecek Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Teknoloji Kolejlerinde öğrenim görecek öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim verilmesi planlandı.
Bu adımla birlikte sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesi ve ileri teknoloji üretim kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.
YENİ OSB’DE HEDEF BÜYÜK
Toplantıda ayrıca bölgede devam eden iş ve işlemler değerlendirildi. Samsun Yeni OSB’nin Türkiye’nin en modern organize sanayi bölgelerinden biri haline gelmesi için atılacak yeni adımlar görüşüldü.
İlkadım'da 23 Nisan'da başkanlık koltuğuna Serra Akagündüz oturdu